Latvijas augstākās amatpersonas izsaka līdzjūtību Polijas tautai (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latvijas augstākās amatpersonas izteikušas līdzjūtību Polijas tautai sakarā ar Polijas prezidenta, viņa dzīvesbiedres, oficiālās delegācijas un citu lidmašīnas pasažieru traģisko bojāeju.

Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtījis vēstuli Polijas Seima maršalam Broņislavam Komorovskim. Tajā viņš savā un dzīvesbiedres Lilitas Zatleres, kā arī Latvijas tautas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai sakarā ar traģisko prezidenta Leha Kačiņska, viņa kundzes Marijas Kačiņskas, oficiālās delegācijas, kā arī Katiņas upuru piemiņas pasākumu dalībnieku no Polijas bojāeju.

Valsts prezidents vēstulē atzīmē: "Mans Polijas kolēģis Lehs Kačiņskis un viņa dzīvesbiedre Marija bija kļuvuši par patiesiem Latvijas draugiem, un šīs draudzības vārdā visa Latvijas tauta ar sērās noliektām galvām stāvam līdzās Polijas iedzīvotājiem tik negaidītās sāpēs un ciešanās, piederīgos un valsts augstākās amatpersonas pēkšņi traģiskā nāvē zaudējot."

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) nosūtījis līdzjūtības vēstules Komorovskim un Polijas Senāta maršalam Bogdanam Borusevičam, informēja Saeimas Preses dienests. Saeimas vārdā Daudze pauž visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai un ikvienai sērojošai ģimenei, kura traģiskajā aviokatastrofā zaudējusi tuviniekus.

Saeimas priekšsēdētājs izsaka līdzjūtību arī Latvijas poļu kopienai. "Šajā sēru un sāpju brīdī esam kopā ar Polijas tautu un visiem poļu izcelsmes Latvijas iedzīvotājiem," pauž Daudze.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) Latvijas valdības vārdā nosūtījuši līdzjūtības vēstules Polijas Republikas ministru prezidentam Donaldam Tuskam un ārlietu ministram Radoslavam Sikorskim saistībā ar traģisko lidmašīnas avāriju Smoļenskā, Krievijā.

Latvijas Ministru prezidents un ārlietu ministrs izteikuši visdziļāko līdzjūtību Polijas prezidenta Leha Kačiņska ģimenei un tuviniekiem, kā arī visu bojāgājušo piederīgajiem un Polijas tautai.

Arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs izsaka visdziļāko līdzjūtību Polijas aizsardzības ministram Bogdanam Kliham un Polijas bruņotajiem spēkiem sakarā ar smago zaudējumu Polijas tautai, informēja Aizsardzības Ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa.

Lieģis norādīja: "Šī diena ir smags zaudējums gan Polijai, gan arī Latvijas tautai, jo mūsu valstu attiecības jau vēsturiski ir cieši saistītas. Es augstu vērtēju Polijas un Latvijas līdzšinējo sadarbību starptautiskā miera un stabilitātes nodrošināšanā, stiprinot transatlantiskās attiecības. Aizsardzības ministrijas darbinieku un Nacionālo bruņoto spēku karavīru vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai un visiem bojāgājušo tuviniekiem. Aicinu ikvienu Latvijas pilsoni būt kopā ar Polijas tautu šajā smagajā brīdī savās domās un lūgšanās."

Arī Maklakovs pauž dziļākos līdzjūtības apliecinājumus aviokatastrofā bojā gājušo tuviniekiem un Polijas bruņoto spēku karavīriem. Maklakovs bijis personiski pazīstams ar bojāgājušo armijas ģenerālštāba priekšnieku Františeku Gongoru. "mums bija ļoti labas, profesionālas attiecības un rezultatīvas tikšanās attiecībā uz abu valstu bruņoto spēku sadarbību, dalību starptautiskajā operācijā Afganistānā. Viņš bija profesionāls virsnieks, kuram vienmēr bija savs viedoklis. Diemžēl mums ir jāatzīst šis smagais zaudējums, kuru prāts un sirds atsakās pieņemt. Karavīri, vienosimies šajā smagajā brīdī ar Polijas tautu, dalot skumjas un sāpes, kas vārdos nav aprakstāmas," pauž Maklakovs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu