Notiks Veltas Sniķeres īsprozas krājuma atvēršanas svētki!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

12. aprīlī plkst. 18 teātrī - klubā "Hamlets", notiks dzejnieces Veltas Sniķeres īsprozas krājuma "Savādībiņas" atvēršanas svētki!

Dzejniece klātesošos iepazīstinās ar lasījumiem no krājuma "Savādībiņas". Šajā krājumā autore apkopojusi īsus, autobiogrāfiskus stāstījumus par dažādām dīvainām savas dzīves situācijām. Grāmata izdota apgādā "Valters un Rapa".

Pasākumā piedalīsies: filoloģijas zinātņu doktors, asociētais profesors Viesturs Vecgrāvis; filoloģijas doktore, literatūrzinātniece Anita Rožkalne; literatūrzinātnieks Jānis Oga u.c.

Velta Sniķere (1920) dzimusi Veļikije Lukos, Krievijā. Līdz 1944.g. studējusi filosofiju LU Filoloģijas un filosofijas fakultātē. 1944. g. emigrējusi uz Austriju, no 1946.g. līdz šodienai dzīvo Anglijā, Londonā. 50. gados apguvusi indiešu dejas mākslu un Austrumu filozofiju, ir viena no pazīstamākajām jogas pasniedzējām Lielbritānijā. Viņas meditatīvā dzeja sakņojas Austrumu mācībās, maģijas un simbolu poētikā Savas dzejas publiskos lasījumus viņa apvieno un papildina ar mudrām – indiešu dejai raksturīgām izteiksmīgām roku un auguma kustībām.

Latvijā izdotas dzejas izlases "Lietu mutes" (1991), "Pietuvoties vārdiem" (2003, apgāds „Valters un Rapa”). 2007. g. apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Uz grāmatas atvēršanas svētkiem aicināts ikviens Veltas Sniķeres daiļrades cienītājs!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu