Kristaps: Skatītājus interesē "apenes", nevis izpildījums (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Izbaudīt mūzikas šova "O!Kartes Akadēmija" sniegtās iespējas liepājniekam Kristapam Čimbaram bija vien nieka dažas nedēļas. Viņš uzskata, ka nebija pelnījis to tik ātri atstāt, tāpēc atgriešanās koncertā ir gatavs cīnīties, lai būtu labākais.

Dzīve pēc šova

Kristaps neuzskata, ka liktenīgajā svētdienā, viņa priekšnesumā būtu kas pietrūcis, kā dēļ ieguvis vienu no vismazākajiem balsojumiem. Pie vainas bijis konflikts ar citu studenti Annu un skatītāju neprasme vērtēt objektīvi. "Es nebiju tajā vakarā vājākais," joprojām nespēj rimties Kristaps. Uz izbalsojamo krēsla kopā ar liepājnieku sēdās arī Mārtiņš Grunte. Skatītāji lēma, ka jāpaliek puisim no Ugāles pagasta. Kristaps atzīst, ka neliela škrobe bijusi, taču reizē uzskata, ka Mārtiņš ir foršs džeks un viņam arī vajadzējis palikt, tāpat kā pašam. "Bet viss notika tā, kā tam bija jānotiek. Varbūt attiecībās ar Annu notiktu daudz kas sliktāks, ja es tur būtu palicis," atklāti saka Kristaps. Vislabāk jaunietis sapraties ar Ivaru, Mārtiņu, Samantu un Mareku.

"Tagad negribu vārdos nosaukt, kam būtu un kam nebūtu jāiet ārā. To redzēsim turpmāk.

Es uzvaru novēlētu Laimai. Meitene ir interesanta, atšķiras no visiem,

izvēli paskaidro puisis. Jāpiebilst, ka saruna ar Kristapu notika vēl pirms bija zināms, ka arī Laima pavisam drīz nokļūs izbalsoto pulciņā, tādējādi kļūstot par viņa konkurenti ceļā uz atgriešanos.

Arī šova veidotāju dārziņā Kristaps iemet pāris akmeņus, norādot, ka vajadzējis atlasīt līdzvērtīgākus konkursa dalībniekus. "Kā nekā bija tūkstotis un vēl mazliet no kā izvēlēties. Vismaz pieci paņemti tādi, kuriem šeit nevajadzēja būt," nesaudzīgs ir Kristaps. "Acīmredzot viņi visspilgtāk sevi parādīja atlasēs. Viņus novērtēja kā personības, balsi atstājot otrajā plānā. Jā, pēc rakstura un izskata atrada dažādus tēlus, kas, iespējams, bija viņu mērķis." Dažbrīd arī Kristapam, gluži kā skatītājiem, gribas saķert galvu, jo atkal kādam ar balsi šovs jāatstāj, bet paliek tas, kam tās nav. "Tur neko mainīt nevar. Katrs balso par ko grib. Ir, kas balso par tēlu, ir – kas par balsi," novērojis jaunietis, lai gan godīgi tas neesot.

"Jā, es gribēju palikt līdz šova beigām, uzvarēt un aizbraukt uz Londonu," neslēpj dziedātājs, jo lieka pieredze nekad nenāk par ļaunu. Šobrīd viņš ir atgriezies ierastajā ikdienas ritmā. Kristaps turpina mācības vakarskolā, kā arī aktīvi kopā ar tēvu iesaistījies vēl viena "Muzikālā ziedu veikala" atvēršanā, šoreiz – Rīgā. Liepājnieks nenoliedz, ka šova laikā iegūtā atpazīstamība lieti noder biznesā. Klientu skaits pieaudzis gan veikalos, gan ir lielāks pieprasījums pēc viņa dziedāšanas. Pastiprinātā uzmanība liepājnieku nemulsina. "Ir interesanti. Patīkami," viņš smaidot atzīst, tādējādi realizējies sākotnējais uzstādījums līdz ar piedalīšanos šovā popularizēt "Muzikālā ziedu veikala" ideju.

Šobrīd Kristaps vairs neseko studentu dzīvei šova telpās, jo neesot patīkami noskatīties, kas tiek palaists garām. Uz svētdienas koncertiem gan viņš vēl dodas. Puisis tos nosauc par daļēji interesantiem, jo viss nevarot patikt. Par to, vai ar katru uzstāšanos dalībniekos ir redzama attīstība, Kristapam ir grūti spriest. To, kam tiešām kaut kas sanāk, varēšot redzēt tikai pēdējos koncertos, jo tik īsā laikā jūtamas izmaiņas pamanīt nevarot. "Tas nāk ar gadiem," zina teikt šova dalībnieks.

Skatītāju uzmanību notur ar intrigām

"Studentu ikdiena "O!Kartes Akadēmijā" ir tieši tāda, kāda redzama televīzijā," stāsta Kristaps. "Deviņos jāceļas, seko rīta rosme, brokastis. Pa dienu horeogrāfijas, aktiermākslas un dziedāšanas nodarbības. Ir arī pārrunu laiks. Tāpat katrs gatavo savu priekšnesumu svētdienas koncertam. Manuprāt, interesantākie momenti bija vakaros, kad pie mums nāca viesi. Īpaši palicis atmiņā raidījums ar Donu un Zigmaru Liepiņu, lai gan arī citi bijuši interesanti. Gulēt gājām trijos, jo pēc tam pašiem sākās disenīte."

Runājot par repertuāru, ko šova laikā Kristapam nācās izpildīt, visā visumā viņš ir apmierināts, lai gan par pēdējo dziesmu īpašs prieks nav bijis. "Slikti jau nenodziedāju," viņš vērtē. "Vairāk dominēja mūsu stulbais skandāls.

Kā redzams lielākajai televīzijas auditorijai interesē apenes, nevis izpildījums.

Turklāt visu nedēļu paši šova veidotāji to nostādīja uzmanības centrā. Kristaps ir arī mazliet pārsteigts par to, kā tas viss parādīts. "Uztaisīts tā, ka esmu kaut kāds mežonis," vilšanos neslēpj puisis. Viņš piekrīt, ka šādi – ar intrigu palīdzību – šova veidotāji mēģina noturēt uzmanību. Tā vismaz no malas izskatoties.

Vissarežģītākais šova laikā ir bijis piecu dienu laikā sagatavot savu priekšnesumu tā, lai tas pēc kaut kā arī izskatītos. "Visu ņēmu nopietni, bet reizē arī viegli, jo tās bija tikai pirmās divas nedēļas," atminas puisis. Viss palicis nopietnāk ar katru nedēļu, jo ikviens centās strādāt arvien vairāk, lai izdotos labāk. "Neko mums priekšā neviens neteica," uzsver Kristaps. Tas bija uzdevums, ko jāatrisina pašam. Iecerētais tēls īstenots ar stilistu palīdzību, kas palīdzējis piemeklēt apģērbu.

"Man patika kāpt uz skatuves un uzstāties visas Latvijas priekšā. Patika gatavot priekšnesumu. Bija interesanti uzturēties ar cilvēkiem noslēgtajās telpās, lai gan bija brīži, kad gribējās ārā. Šī spriedze audzināja raksturu," atzīst liepājnieks. Lai gan nav bijis tik traki un sastresoties nevar, jo dalībniekiem tiek dotas dažādas relaks lietas.

"Žūrijas komentāros, protams, ir vērts ieklausīties, sevišķi Rēzijas Kalniņas, jo viņa uz skatuves ir pavadījusi ilgu laiku. Savukārt Guntars Račs un Jānis Stībelis ir ar mūziku saistīti cilvēki. Dažbrīd ceturtais pieaicinātais laiž muļķības,' novērojis liepājnieks. "Žūrija ir objektīvāka par televīzijas skatītājiem." Bet par spīti tam Kristaps ļoti vēlas vēlreiz kāpt uz "O!Kartes Akadēmijas" skatuves. Un viņš jau tagad zina, ko izpildīs. Tā būs krusttēva sarakstīta dziesma. "Nezināma, bet smuka," viņš noslēpumaini piebilst. Skatītājiem Kristaps novēl objektīvāk vērtēt dalībniekus un skatīties, ko cilvēks spēj izdarīt. "Tas ir dziedāšanas, nevis realitātes šovs," pārliecināts puisis.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu