Miris leģendārais Malkolms Maklarens (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien pēc ilgstošas cīņas ar vēzi 64 gadu vecumā miris pankroka grupas "Sex Pistols" bijušais menedžeris Malkoms Maklarens (Malcolm McLaren), paziņoja viņa draudzene.

(papildināts viss teksts)

Kā telefonintervijā atklāja Janga Kima, britu "impresario" mira kādā Šveices slimnīcā no retas vēža formas mezoteliomas.

Grupas "Sex Pistols" bijušais solists Džons Laidons izplatījis nekrologu, kuru parakstījis savā skatuves vārdā kā Džonijs Rotens. "Man Malks vienmēr šķitis uzjautrinošs, un es ceru, ka jūs to atceraties. Bez visa cita viņš bija jautrs džeks, un man viņa pietrūks, arī jums vajadzētu."

Blakus Maklarenam nāves brīdī bija Kima un viņa dēls Džozefs Kors. "Viņš bija izcils mākslinieks, kas mainīja pasauli," sacīja Kima, kas nodzīvoja kopā ar Maklarenu 12 gadus. "Viss, ko viņš darīja, - viņa veikals Kingsroudā, viņa mode, viņa mūzika, ko viņš radīja, grupas, ko viņš vadīja, - bija viņa mākslas izpausmes."

Septiņdesmitajos gados viņš kopā ar toreizējo partneri modes dizaineri Vivjenu Vestvudu atvēra apģērbu veikalu ar nosaukumu "Sex". Vestvuda, kas atzina, ka jau labu laiciņu nav sazinājusies ar Maklarenu, atceras savu bijušo draugu kā "ļoti harizmātisku, īpašu un talantīgu". "Kad mēs bijām jauni un es iemīlējos Malkomā, es uzskatīju, ka viņš ir skaists, un es joprojām tā domāju," viņa sacīja sarunā ar britu tabloīdu "Daily Mail".

Maklarens bija viena no ietekmīgākajām personām pankroka mūzikā. Tieši viņš ievēroja Džonu Laidonu un nolēma, ka viņam jākļūst par grupas "Sex Pistols" solistu, kad ieraudzīja viņu saplēstā grupas "Pink Floyd" kreklā ar uzrakstu "I Hate" un zaļiem matiem. Grupa izlaida singlu "God Save the Queen" 1977.gadā, Lielbritānijas karalienes Elizabetes valdīšanas 25 gadu jubilejā. Dziesmas provokatīvie vārdi uznesa to singlu topa virsotnē, neskatoties uz to, ka BBC atteicās to atskaņot. Tajā pašā gadā tika izdots arī grupas vienīgais oficiālais studijas albums "Never Mind The Bollocks, Here's the Sex Pistols". 1978.gadā "Sex Pistols" devās ASV koncertturnejā, taču pēc kāda koncerta Sanfrancisko izjuka. Grupai izjūkot, Maklarens zaudēja tiesas prāvā par autoratlīdzību.

Pēc "Sex Pistols" izjukšanas Maklarens turpināja strādāt mūzikas, kino un mākslas jomā.

Viņš bija arī tādu grupu kā "New York Dolls" un "Bow Wow Wow" menedžeris.

Atgādinām, ka 2007.gadā Maklarens bija viens no Positivus AB viesiem, kur festivāla ietvaros uzstājās kā DJ un VJ un piedāvāja "diskotēku, kurā stāsta par visu savu mūžu".

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu