Vecrīgā pavasara izstāde "Visādi putni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šā gada 7. aprīļa līdz 8. maijam Stikla galerijā, Laipu ielā 6, Vecrīgā būs skatāma pavasara izstāde "Visādi putni".

Pavasaris ir tas laiks, kad arī cilvēkiem ir ‚putni galvā’ un prāts kļūst nemierīgs, gluži kā lācim pēc ziemas miega. Par to visu stāsta un noskaņo izstāde "Visādi putni" Stikla galerijā.

Aprīļa mēnesis ir tas laiks, kad pēc ziemas sagaidam atpakaļ Latvijā aizceļojošos putnus. Latviešu folklorā ir speciālas dziesmas, kas jādzied tieši tagad, lai putni atrastu ceļu mājup. 

Ierasti Stikla galerijā  izstādes veido un piedalās stikla mākslinieki, šoreiz šī būs dažādu nozaru mākslinieku kopizstāde, raibā kā meža putna ola. Putna simboliska interpretācija un pielietojums ir daudznozīmīgs un iespējams katram no mums ir savs mīļākais putns kam mēs gribētu līdzināties vai kurš vienkārši piešķir dvēselei mazliet lidojuma sajūtu.  

No stikla māksliniekiem piedalās: I.Ēmane, E.Ēmanis, A.Gedule, D.Gudovskis, B.Gulbe, L.Jukšas, M.Kalniņa, A.Klintsone, I.Rulle, G.Strauta, I.Strazdiņa, K.Sunepa-Celmiņa, S.Utāne.

Kā arī izstādē apskatāmi A.Bāliņas, K.Brektes, M.Budzes, I.Celmiņa, L.Pīgoznes, S.Ruskules, K.Zihmanes-Rītiņas, E.Eleres, Ellgrii, M.Folkmanes, I.Folkmaņa, A.Jēkabsona, I.Jurānes, I.Jurovas, A.Kaugara, V.Lapiņa, D.Lavrentjeva, G.Liepiņas-Grīvas, J.Pantaures, I.Purgailes, E.Rozenfelda, E.Spridzāna, N.Bezsonnovas, K.Zālīša, G.Zommera darbi un keramikas studijas „Māra“ darinātie svilpavnieki.

Tikšanās ar māksliniekiem- izstādes dalībniekiem jau 6.aprīlī plkst.18! Laipni aicināti visi!

Otra iespēja satikties būs uz izstādes noslēgumu, kad Mākslas dienu 2010 laikā, 8.maijā no plkst.13-17 būs Atvērto durvju diena Stikla Galerijā un tad varēs iepazīties ar vitrāžu gatavošanas nepieciešamajām iemaņām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu