"Miskastes bērns" viesosies Daugavilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

21.aprīlī (plkst. 14.00 un 18.30) Daugavpils novada Kultūras centrā ar izrādi "Miskastes bērns" viesosies neatkarīgais teātris "Skatuve". Izrāde ir veidota pēc angļu rakstnieces Žaklīnas Vilsones, tāda paša nosaukuma darba motīviem.

„Miskastes bērns” ir vienas dienas stāsts kādas meitenes mūžā, viņas atmiņu ceļojums - retrospekcija 14 gadu pagātnē, tikšanās ar tuvajiem un mīļajiem - viņas "Ģimeni", pareizāk sakot, ar visiem tiem cilvēkiem, kas veido viņas ciltskoku, kura saknes nežēlīgi iestiepjas miskastē kāda ātrās ēdināšanas uzņēmuma pagalmā...

Ar šo monoizrādi pēc ilgāka laika savā dzimtajā pilsētā viesosies aktrise Jūlija Ļaha, kuru skatītāji iemīļojuši pēc Daugavpils un Liepājas teātros spēlētām lomām. J.Ļaha 2003.gadā ir beigusi Daugavpils teātra kursu, un Daugavpils teātra skatītāji viņu pazīst kā Katerinu (A.Ostrovska „Negaiss”, 2006), Annu (L.Stumbres „Skatiens no augšas”, 2005), Ellu (A.Volkova „Smaragda pilsētas burvis”, 2004), Sulamīti (A.Kuprina „Sulamīte”, 2003), Džuljetu (V.Šekspīra „Romeo un Džuljeta”, 2003). u.c.

Izrādes „Miskastes bērns” valoda un izmantotie izteiksmes līdzekļi ir maksimāli vienkārši un viegli uztverami jebkurai auditorijai. Tā ir kā uzruna pasaulei, lai visi apzinātos, ka bērns un jaunietis nav tikai LIETA, kas vēl nav sasniegusi to vecumu, lai kļūtu par cilvēku...

Teātra kritiķe Linda Ģībiete 2010.gada 2.janvāra „Latvijas Avīzē” raksta: „Nepiespiestību un dabiskumu Eiprilas stāstam piešķir Jūlijas Ļahas tēlojums. Kopā ar režisoru aktrise atradusi šķietami ļoti vienkāršu izteiksmes veidu, kādā viņas Eiprila vēsta par skumjajiem, sirsnīgajiem, komiskajiem vai traģiskajiem pagātnes notikumiem. J. Ļahas Eiprilas izpausmēs nav nekā uzspēlēta un lieka, tas ir godīgs stāsts, kuram ļoti gribas noticēt.”  

Izrāde „Miskastes bērns” ir veltīta neatņemamai mūsu sabiedrības daļai, par kuru mēs bieži vien neiedomājamies, kā arī visiem tiem, kuriem šajā ne visai vieglajā laikā nav kļuvuši sveši jēdzieni Cilvēcība, Labestība un Līdzcietība, uzsver režisors I. Lūsis. Izrāde nebūtu ieteicama bērniem, kuri jaunāki par 12 gadiem. Biļete uz izrādi Daugavpilī maksā divus latus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu