Hermaņa "Melnā piena" pirmizrāde (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JRT

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) aprīlī gaidāmas divas jaunas Alvja Hermaņa izrādes - viena no tām, "Melnais piens", pirmizrādi piedzīvos jau šodien (8. aprīlī), informēja JRT mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkeviča.

Jau divus gadus JRT aktieri un aktrises vāca materiālus par Latvijas lauku tēmu. Izrāde "Melnais piens" būs šo pētījumu rezultāts.

"Secinājām, ka latvieša īstā identitāte ir lauki, nevis pilsēta. Jo tikai laukos latvieši atšķiras no citiem. Pilsētās šīs atšķirības izzūd. Otrs secinājums: īsti lauki ir tikai tur, kur tiek piekopts lauku dzīvesveids. Jeb kā Latvijā pieņemts - tiek turēti mājlopi. Pēdējais secinājums: kad pēdējā latviešu vecmāmiņa būs atdevusi savu pēdējo govi, īstā Latvija būs aizgājusi pagātnē. Tāpēc izrāde būs arī par govīm," pastāstīja izrādes veidotāji.

Izrādes režisors ir Alvis Hermanis. Piedalās Liena Šmukste, Jana Čivžele, Iveta Pole, Sandra Zvīgule, Kristīne Krūze, Elita Kļaviņa un Vilis Daudziņš.

Pirmizrāde 8.aprīlī JRT Lielajā zālē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu