Ušakovs: Nav skaidrības par incidentu starp kontrolieriem un bezbiļetnieku (727)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Rīgas mērs Nils Ušakovs šo pēcpusdien pēc tikšanās ar Rīgas Satiksmes vadību norādīja, ka, iepazīstoties ar dažādu pušu skaidrojumiem par 2.aprīļa incidentu starp kontrolieriem un bezbiļetnieku, viņš konstatējis - gadījums nav bijis tik viennozīmīgs, kā to traktē plašsaziņas līdzekļi. Piemēram, aculiecinieks, kurš filmējis notikušo, ar savu automašīnu mēģinājis uzbraukt kontrolierim, kas ir redzams kontrolieru uzfilmētajā materiālā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens šodien nosūtījis vēstuli Valsts policijai, lūdzot izmeklēt 2.aprīlī notikušo konfliktu starp sabiedriskā transporta kontrolieriem un bezbiļetnieku, šodien žurnālistus informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka "Rīgas satiksmes" kontrolieriem tiks veikta papildus atestācija, lai pārbaudītu viņu atbilstību amatam. Šogad plānots arī palielināt drošību sabiedriskajā transportā, piesaistot papildus Pašvaldības policijas spēkus.

Kā informēja Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Juris Lūkass, spriežot pēc cietušā paskaidrojumiem policijai, bezbiļetnieks pats esot zaudējis līdzsvaru un nokritis, guļot uz zemes aktīvi pretojies "Rīgas satiksmes" darbiniekiem. "Rīgas satiksmes" kontroles daļas vadītājs Modris Jaunups uzsvēra, ka jebkura konfliktsituācija tiekot izvērtēta.

Aculiecinieka video

(video rakstas beigās)

TVNET jau informēja, ka ne vien naudas sods, bet arī nogāšana zemē, sitieni ar ceļgaliem un elkoņiem var draudēt bezbiļetniekam, ko pieķērusi "Rīgas satiksmes" biļešu kontrole, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais aculiecinieka uzņemtais video. Paša uzņēmuma pārstāvji gan ir izklāstījuši pavisam citu notikušā versiju. Turklāt izrādās, ka nu jau slavenais bezbiļetnieks, pēc neoficiālām ziņām, esot Iekšlietu ministrijas darbinieks.

Kadrs no aculiecinieka video
Kadrs no aculiecinieka video Foto: TVNET

Aculiecinieka video sižetā redzams, ka Lielās piektdienas, 2.aprīļa, pēcpusdienā "Rīgas satiksmes" biļešu kontrolieri Raiņa bulvārī brutāli izrēķinās ar 1.maršruta autobusā noķertu "zaķi". Video autors, kurš vēlējies palikt anonīms, telefonintervijā "LETA video" stāsta, ka pamanījis šo incidentu, braucot savā mašīnā garām kontroles apturētajam autobusam. Viņš apstājies, ieraugot, ka kontrolieri izstūmuši no autobusa pasažieri, nogāzuši viņu zemē un sākuši sist.

Biļešu kontrolieriem pavisam cita notikušā versija

(video atrodams arī raksta Resursos)

Savukārt viens no šajā incidentā iesaistītajiem biļešu kontrolieriem portālam TVNET izklāstīja savu, no iepriekšminētās visnotaļ atšķirīgu versiju. "LETA video" publicētajā ar mobilo telefonu uzņemtajā "aculiecinieka" video redzamais 1.maršruta autobuss īstenībā nemaz netika pārbaudīts, un aiz filmētāja automašīnas tas ir apstājies tikai tādēļ, ka vieglais automobilis BMW, kura šoferis filmēja incidentu caur mašīnas logu, bija aizšķērsojis tam ceļu.

Iespējamais bezbiļetnieks, kas uzņemtajā videomateriālā ir redzams guļam uz zemes, iepriekš bija braucis ar 15. maršruta trolejbusu (nevis 1. maršruta autobusu, kā apgalvo video fragmenta autors), kuru Raiņa bulvārī patiešām apturējuši biļešu kontrolieri. Līdzko trolejbusa vadītājs atvēris durvis, vīrietis izlauzies pa tām laukā un, ne vārda nesacīdams, meties bēgt, taču paslīdējis dubļu peļķē un nolicies garšļaukus turpat uz ietves. Šādā pozā arī biļešu kontrolieri viņu aizturējuši un sagaidījuši policistu, kas vīrietim uzlika roku dzelžus.

Turklāt arī "Rīgas satiksmes" darbinieki notikušo no savas puses filmējuši ar mobilo telefonu. Šajā videoierakstā esot redzams, kā automašīnas BMW vadītājs lēnā gaitā mēģina uzbraukt virsū biļešu kontrolierim, kas savukārt filmē viņa auto.

Komentāri (727)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu