Telšu pilsētiņa padodas (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telšu pilsētiņas iemītnieki, iestājoties siltākam laikam, pametuši iepretim valdības ēkai uzceltās teltis. Telšu pilsētiņas aizsācējs Gints Gaiķēns, kas tagad atradis darbu ostā, secina, ka acīmredzot ir jāmeklē citas protesta formas, šodien raksta laikraksts "Diena"

No iemītnieku un viņu atbalstītāju pārbagātības, kas telšu pilsētiņā saimniekoja šajā ziemā, vairs nav atlicis gandrīz nekā. Vēl redzamas malkas pagales, kurināmie katli, slotas un lāpstas, taču teltis ir pamestas, plakāti novākti un bijušais telšu pilsētiņas līderis atzīst, ka jāliek punkts. Viņš vairs neredzot jēgas telšu pilsētiņas pastāvēšanai.

Trešdien telšu pilsētiņā laikraksts sastapis vairs tikai trīs cilvēkus – pensionāru Jāni Stelpu, 56 gadus veco bezdarbnieku Genādiju Golubevu un kādu kundzi gados – Jūliju, kuri draudzīgi apsprieda jaunākos notikumus. Visi arī atzina, ka pulcējas te tikai dienā, bet nakšņo mājās.


"Pēdējais mohikānis", kurš nakšņo pilsētā un sargā visu mantas, esot kāds teoloģijas students. Gaiķēns norāda, ka arī ar šo pēdējo iemītnieku panākta vienošanās par pilsētiņas novākšanu. Konkrēts datums gan nav zināms, un viņam tas arī vairs nerūp.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu