Maskavieši pēc terora akta baidās braukt metro (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stacijas “Lubjanka” un “Park kuļturi”, kur pirmdien nogranda sprādzieni, atvērtas pasažieriem tikai 10 stundas pēc terora akta, taču cilvēku skaits, kas lieto metro, manāmi sarucis, vēsta Rian.ru.

Pat vakara stundās tradicionāli pārpildītās līnijas kursējušas pustukšas. Salīdzinot ar citām līnijām, ievērojami mazāk pasažieru bijis Taganskas-Krasnopresņeckas līnijā, kas ir viena no pārpildītākajām Maskavas metro līnijām. Maskavieši atzinuši, ka baidās lietot pazemes transportu.

“Mēs ar meitu neatlaižam viena otru, ejam rokās sadevušās. Arī cilvēki pēc sprādzieniem kļuvuši modrāki. Agrāk mēs braucām droši, aizverot acis, bet tagad skatāmies apkārt,” paudusi kāda metro pasažiere.

Pēc “melnās pirmdienas” mainījusies arī cilvēku uzvedība metro.

“Cilvēki sarunājas mazāk. Kad metro pietur stacijā, daudzi vēro cilvēkus, kas plāno iekāpt vilcienā,” stāsta kāds Maskavas iedzīvotājs.

Pēc terora aktiem galvaspilsētas un citu pilsētu varas pārstāvji pastiprinājuši drošības pasākumus sabiedriskajā transportā un lielu cilvēku masu pulcēšanās vietās. Stacijā “Park kuļturi” dežurē milicijas vienība.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu