Zemās grīdas tramvaju Rīgā ievedīs tikai pa tumsu (296)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt uz sliedēm varētu uzlikt pirmo Rīgas zemās grīdas tramvaju. "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam TVNET apstiprināja, ka patlaban treileris ar tramvaju joprojām atrodas uz Jūrmalas šosejas un gaida, kad varēs iebraukt Rīgā.

Papildināts atbilstoši jaunākajai informācijai

Speciālisti jauno tramvaju patlaban neved iekšā Rīgā, jo tas ir ļoti garš - aptuveni 30 metri - un tā pārvietošanās pa galvaspilsētas ielām varētu radīt satiksmes traucējumus.

Tādēļ tramvaja ievešana Rīgā notiks ļoti vēlu vakarā, iespējams, pat naktī, kad satumsīs un automašīnu Rīgas ielās būs krietni mazāk nekā pa dienu.

Ievedot Rīgā, jauno tramvaju uzliks uz sliedēm. Pēc tam sāks tā pārbaudi un dažādas citas tehniskas lietas.

Savukārt aprīļa vidū zemās grīdas tramvaju varētu prezentēt žurnālistiem un līdz ar to arī sabiedrībai.

Portāla TVNET lasītājs Jānis jau pusdienlaikā pavēstīja, ka jaunais tramvajs patlaban atrodas netālu no Piņķiem, un atsūtīja tā fotogrāfiju.

Līdz šim "Rīgas satiksme" klusēja

Portāls TVNET pagājušajā nedēļā vairākkārt mēģināja sazināties ar "Rīgas satiksmes" pārstāvjiem, lai noskaidrotu jaunāko informāciju par zemās grīdas tramvaja parādīšanos Rīgā. Taču atbildes no kompānijas sabiedrisko attiecību pārstāvjiem tā arī neizdevās saņemt.  Tikmēr portāla TVNET lasītāji jau izteica savas versijas par jauno tramvaju. Lasītājs Egons jau pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka "zemās grīdas tramvajs Rīgai gatavs... Rīgas ielās parādīsies 29.martā, nākamajā pirmdienā."

Iepriekš ziņots, ka zemās grīdas tramvaju projektu Rīgā bija paredzēts realizēt līdz 2032.gadam septiņos posmos. Sākotnēji bija plānots, ka projekta realizācijai būs nepieciešami aptuveni 500 miljoni latu, bet vairāki speciālisti norādīja, ka izmaksas varētu būt daudz lielākas.

Zemās grīdas tramvajs pirmos pasažierus varētu uzņemt rudenī.

Foto: TVNET lasītāja foto

Zemās grīdas tramvaja dēļ 6. maršruts vīsies līdz Klusajam centram

Ieviešot zemās grīdas tramvaju, 6. tramvaja līniju varētu pagarināt līdz Ausekļa ielai, intervijā portālam TVNET sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods. "Šobrīd tiek izskatīts jautājums, ka 6. līniju varētu atgriezt tur, kur tā bija kādreiz," viņš skaidroja un atzina, ka to varētu pagarināt līdz pat Ausekļa ielai. Patlaban 6. tramvajs centrā kursē līdz Radio ielai, bet līnijas otrs gals atrodas Juglā.

Komentāri (296)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu