"Aptiekā" "Alis P" un "Židrūns"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vecrīgas krogā "Aptieka" (Mazā Miesnieku iela 1) svētdien (28.martā) savu pirmo koncertu Rīgā pēc ilgākas pauzes sniegs pazīstamais rokmūziķis Gundars Rullis jeb grupa Alis P.

Koncerta sākums plkst. 21.  Ieeja bez maksas.

"Alis P" sākotnēji tika izveidota kā trimdas latviešu jaunā viļņa apvienība, kas tapa 1979.gadā Zviedrijā, kad Gundars Rullis un Māris Rozenbahs apvienojās ar Pēteri Šmitmani. Tekstu un mūzikas sacerēšanu dalīja Rullis ar Šmitmani, iespaidojoties gan no blūza un roka māksliniekiem, gan no jaunā viļņa kustības.

Židrūns
Židrūns Foto: Publicitātes foto

Pēc īsas pastāvēšanas grupas aktivitātes noklusa līdz 1988.gadam, kad negaidīti tika izdots mājas studijā ierakstīts albums "Alis iet pastaigāt", ko Rullis nodēvēja par vienu no vislētāk izdotajiem albumiem pasaulē, kas atmaksājies jau pēc dažu albuma eksemplāru pārdošanas Zviedrijas latviešu aprindās. Lielākā daļa plašu tika sūtīta draugiem uz Latviju, jo citādi pārdošanā plate neparādījās.

Pēc grupas izjukšanas Rullis sāka solodarbību, komponējot un mājās ierakstot savas dziesmas. "Alis P" palika saistīts ar Ruļļa vārdu. Pagājušogad izdots jauns grupas albums "Uz priekšu".

"Alis P"
"Alis P" Foto: Publicitātes foto

Savukārt 31.martā, trešdien "Aptiekā" vienu no pēdējiem koncertiem Rīgā pirms nenoteiktas pauzes sniegs grupa "Židrūns".

Atgādinām, ka "Aptiekā" jau uzstājušās grupas PND, Silards, 7 pieauguši vīrieši, Tribes Of The City, El Mars u.c.

Adrese un darba laiks: Mazā Miesnieku iela 1, svētdiena—otrdiena 16-01, trešdiena 16-02 ceturtdiena 16-03, piektdiena—sestdiena 17-05.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu