Latviešu lietišķās mākslas izstāde Vācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šā gada 28. marta līdz 24. aprīlim Flensburgā (Vācija) būs skatāma izstāde „Zem saules zīmes – tautas lietišķā māksla no Latvijas”.

Starptautiskā  folkloras festivāla “Baltica 2009” laikā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā tika iekārtota Tautas lietišķās mākslas izstāde „Zīmes”, ko organizēja Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un Latviešu tautas mākslas savienību. Izstādi apmeklēja festivāla „Folk Baltica” organizators Jens Peters Millers (Jens - Peter Müller) un izteica priekšlikumu redzēto izstādi eksponēt Flensburgas Jūrniecības muzejā (Flensburger Schiffahrtsmuseums). 

Aģentūra sadarbībā ar Brīvdabas muzeju atlasīja eksponātus no muzeja fondiem un Tautas lietišķās mākslas studiju darinājumiem. Izstādē Flensburgā būs skatāmi darbi, kuros visspilgtāk izpaužas latviešu raksti un ornamenti – cimdi, jostas, dzintara rotas, etnogrāfiskās un arheoloģiskās rotas, segas, kā arī speciāli izstādei gatavotais sienas dekors, kas sastāv no 99 dažādās tehnikās un materiālos darinātām saulītēm – pa vienai no gandrīz katras tautas lietišķās mākslas studijas. Ekspozīciju veido 34 muzeja fondu priekšmeti un 94 studiju dalībnieku darinājumi. 

Izstādē  ir pārstāvēti Tautas lietišķās mākslas studiju „Kamene”,  „Dzintars”, „Kursa”, „Zītars”, „Jumis”,  „Cilnis”, „Kamolītis”, „Vīgrieze”, „Bēne”,  „Varavīksne”, „Dzīpars” dalībnieku darbi un individuāli strādājošā meistara Māra Bražes darinātās arheoloģiskās rotas. 

Izstāde Flensburgā tiek rīkota Starptautiskā mūzikas festivāla „Folk Baltica” ietvaros. Katru gadu festivāls tiek veltīts kādai no Ziemeļvalstīm vai Baltijas valstīm. Šogad uzmanības centrā ir Latvija.  

Izstādes atklāšana paredzēta 28. martā plkst. 11:30 Flensburgas jūrniecības muzejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu