Francijā piešķir 5 miljonus 3D kino (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas Ildefransas apgabala reģionālās padomes prezidents apsolījis atbalstīt vietējo 3D filmu un video spēļu ražošanu, katru gadu piešķirot tam finansējumu piecu miljonu eiro (3,5 miljonu latu) apmērā.

Žans Pols Išons, kas svētdien tika atkārtoti ievēlēts par Ildefransas reģionālās padomes prezidentu, savā priekšvēlēšanu kampaņā apsolīja radīt fondu, kas katru gadu atbalstīs aptuveni trīs līdz sešus projektus, lai uzlabotu reģiona digitālā kino un spēļu industrijas konkurētspēju. Viņš izteica cerību, ka, atbalstot franču filmas un video spēles, vietējā industrija kļūs mazāk atkarīga no ārzemju pasūtījumiem un vairs neizjutīs kārdinājumu pārvietot savu darbību uz citu vietu.

Saskaņā ar citiem priekšvēlēšanu solījumiem Ildefransas reģionālā padome atbalstīs jauno scenāriju autoru izglītošanu un televīzijas seriālu producēšanu. "Mums jāatbalsta ambiciozi seriāli, kas atbilst amerikāņu standartiem," vēsta viņa manifests.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu