TVNET: uz radara (4.daļa) (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Ostinā, Teksasā, sākoties ikgadējai mūzikas konferencei «South by Southwest» (SXSW), tradicionāli mūzikas prese pievēršas šobrīd vēl mazpazīstamiem māksliniekiem, kuri, iespējams, ar laiku varētu gūt lielāku ievērību un popularitāti.

Lieki piebilst, ka katru gadu Ostinā pievērst sev mūzikas industrijas darboņu uzmanību cenšas teju vai 2000 dažādu grupu un izpildītāju. To vidū gan veterāni, gan pavisam jauni mākslinieki. Atgādināšu, ka arī no Latvijas uz Teksasu šogad devušās grupas «Prāta Vētra» un «Instrumenti» kā arī vairāki ar mūzikas biznesu saistīti cilvēki.

Arī jaunā TVNET rubrika «Uz radara» savu uzmanību vērš tieši uz jaunajiem vārdiem mūzikā, kuru debijas albumi vēl tikai gaidāmi. Lūk, daži (šoreiz vairāk hiphopa un R&B žanrā), kas 2010.gadā varētu gūt ievērojamus panākumus.

Dominique Young Unique «Show My Ass»

18 gadus jaunā Tampas (Floridas štats) iedzīvotāja Dominika Janga Junīka (Dominique Young Unique) ar mūziku nodarbojas jau kopš 12 gadu vecuma. Drīz Floridas lesbiešu meiteņu hiphopa duets Yo! Majesty ņem meiteni savā šefībā un panākumus, visticamāk, šogad nebūs ilgi jāgaida. Pagājušogad jau Dominika atzīta par Floridas daudzsološāko jauno mākslinieci.

Chiddy Bang «Opposite Of Adults»

«Chiddy Bang» ir divu jauniešu - Chiddy (MC) un Xaphoon Jones (Dj/producents) hiphopa projekts no Filadelfijas. Puiši savā mūzikā miksē elektroniskās un alternatīvās mūzikas elementus. Spilgts piemērs ir aktuālais singls «Opposite Of Adults», kura pamatā amerikāņu grupas MGMT aizpagājušā gada deju zāļu grāvējs «Kids».

Rye Rye ar M.I.A. «Bang»

Rye Rye ir amerikāņu (Baltimoras) reperes Reišas Berainas (Ryeisha Berrain) skatuves vārds. Viņa ir pirmā māksliniece, kas parakstījusi ierakstu līgumu ar Šrilankas hiphopa dīvas Maias (M.I.A.) jaunizveidoto izdevniecību «N.E.E.T.». Pievienotais singls «Bang» atrodams Holivudas filmas «Fast & Furious» skaņu celiņā. Debijas albums esot jau pabeigts. Gaidām!

Maluca «El Tigeraso»

27 gadus vecā «elektroniskā mambo hiphopa» dziedātāja Maluka (Maluca) jeb īstajā vārdā Natalija Jepeza (Natalie Yepez) Filadelfijas dīdžeja Diplo (strādājis ar Santigold, M.I.A.) izveidotās mūzikas izdevniecības «Mad Decent» apgādā izdevusi inficējošu latino deju hiphopa singlu «El Tigeraso». Gaidām turpinājumu!

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu