Visiem Haiti "bāreņu drāmas" bērniem ir dzīvi vecāki (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visi 33 haitiešu bērni, kurus ASV palīdzības organizācija drīz pēc postošās Haiti zemestrīces centās nelikumīgi izvest no valsts, trešdien beidzot atkal varēja atgriezties savās ģimenēs, tomēr fakts, ka neviens no viņiem patiesībā nav bijis bārenis, izraisījis jaunu satraukumu.

Starptautiskā palīdzības organizācija "SOS bērnu ciemati", kas rūpējās par bērniem, kopš viņi tika aizturēti līdz ar pavadoņiem uz Dominikānas Republikas robežas, paudusi pārliecību, ka atgriešanās ģimenēs ir pareizākais, kas ar bērniem varēja notikt.

"Atklājās, ka visiem 33 bērniem ir vecāki. Organizācija "SOS bērnu ciemati" ir pārliecināta, ka bērns vislabāk var tikt aprūpēts un aizsargāts ģimenē," teikts organizācijas paziņojumā.

29.janvārī ASV organizācijas "New Life Children's Refuge" vadītāja Lora Silsbija un deviņi viņas kolēģi tika arestēti uz robežas ar Dominikānas Republiku, mēģinot no Haiti bez vajadzīgās dokumentācijas izvest bērnus.

Apsūdzētie tiesā noliedza, ka būtu gribējuši izdarīt ko nelikumīgi, bet gan palīdzēt bāreņiem pēc postošas zemestrīces. Dažu bērnu vecāki tiesnesim atzina, ka bērnus amerikāņiem atdevuši labprātīgi, jo pēc zemestrīces paši par viņiem rūpēties vairs nav spējuši.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu