LU sākas "Karjeras iespēju dienas"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijas Universitātē (LU) sākas ikgadējais karjeras dienu pasākums "Karjeras iespēju diena 2010", divu dienu garumā piedāvājot ekspertu lekcijas, seminārus un diskusiju starp augstskolas pārstāvjiem un darba devējiem.

Karjeras dienu laikā LU studenti varēs saņemt konsultācijas par prakses, brīvprātīgā un patstāvīgā darba iespējām un uzzināt vairāk par atbalstu uzņēmējdarbības sākšanā, dalību projektos un neformālo izglītību. Izstādes laikā jauniešiem būs iespēja konsultēties par darba dokumentācijas - CV un pieteikuma vēstules - sagatavošanu latviešu un angļu valodā, kā arī par atbalsta veidiem jaunajiem pētniekiem.

Viens no centrālajiem "Karjeras iespēju dienu 2010" pasākumiem būs diskusija "Latvijas Universitātes un darba devēju partnerība, paplašinot jauno speciālistu perspektīvas darba tirgū", kas plkst.11 notiks LU Karjeras centrā Raiņa bulvārī 19. Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs, un tai varēs sekot tiešraidē internetā LU portālā un ES Mājas interneta lapā.

Diskusijas mērķis ir veidot dialogu starp partneriem - augstskolu pārstāvjiem, darba devējiem, organizāciju pārstāvjiem - un dalīties pieredzē par jau esošo sadarbību un jaunu sadarbības veidu attīstīšanu, veicinot jauno speciālistu iespējas darba tirgū.

LU diskusijā pārstāvēs mācību prorektors Juris Krūmiņš, Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs, Akadēmiskā departamenta direktors Ojārs Judrups un Studentu servisa direktora vietniece informācijas un konsultāciju lietās Inta Jaunzeme.

Diskusijā piedalīsies arī Latvijas Investīciju attīstības aģentūras investīciju projektu departamenta Projektu attīstības nodaļas vadītājs Viesturs Zeps un Nodarbinātības valsts aģentūras Karjeras metodikas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Dita Lūka. Darba devēju viedokli paudīs mazumtirgotāju, izplatītāju un ražotāju savienības "ECR Baltic" pārstāve, SIA "Unilever Baltic LLC" klientu attīstības atbalsta vadītāja Nadežda Naumenko un tulkošanas biroja "Skrivanek Baltic" direktore Aiga Veckalne. Savukārt studentus pārstāvēs Latvijas Studentu apvienības prezidents Edgars Bērziņš un Latvijas Universitātes Studentu padomes pārstāvji Mārtiņš Līdaka, Dace Ieviņa, Maija Demitere.

Karjeras dienu aktivitātes turpināsies LU fakultātēs ar uzņēmumu tematisko lekciju programmu nedēļas garumā no 22.marta līdz 26.martam.

Tematiskajās lekcijās, kas noritēs fakultātēs, darba devējiem būs iespēja iepazīstināt ar savu darbību, sasniegumiem, veicinot sava uzņēmuma atpazīstamību un informējot studentus par pakalpojumiem, kurus uzņēmums sniedz, vai produktiem un tehnoloģijām, kuras attīsta. Vieslektori būs SIA "Lattelecom Technology", SIA "Linedata Services", Valsts izglītības attīstības aģentūras, SIA "Accenture" Latvijas filiāles, SIA "Rimi Baltic", SIA "Coca-Cola HBC Latvia" un programmas "Iespējamā misija" pārstāvji.

Par uzņēmumiem - karjeras dienu dalībniekiem - un to piedāvātajām prakses vai darba vietām studenti un interesenti varēs uzzināt īpaši izveidotā elektroniskajā resursā "www.kid.lv". Turpat būs iespēja arī tiešsaistē uzdot jautājumus uzņēmumu pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu