Īstvuda jaunā filma par CIP izveidotāju Hūveru (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia/Marion S. Trikosko

Amerikas kino leģendas Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) jaunais režijas projekts būs biogrāfiska filma par CIP (FBI) radītāju uz izveidotāju Edgaru Hūveru (J. Edgar Hoover), ziņo "Entertainment Weekly".

Filmas producents - Braiens Greizers (Brian Grazer) un "Imagine Entertainment". Kā scenārists projektam piesaistīts filmas "Milk" autors Dastins Bleks (Dustin Lance Black)

Filma stāstīs par Edgara Hūvera karjeru, sākot no 1935.gada, kad izveidota Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP), līdz nāvei 1972.gadā.

Hūvers kalpoja astoņiem prezidentiem un sešpadsmit ministriem, viņa aģentūra izmeklēja prezidenta Kenedija slepkavību, viņa izmācītie aģenti nodarbojās ar Kukluklsanu, ķēra gangsterus, cīnījās ar amerikāņu un japāņu spiegiem, atmaskoja slepenos komunistus un padomju specdienesta locekļus. Viņa sīvs ienaidnieks bija arī leģendārais Džons Dilindžers un ceturtā vara - amerikāņu prese. Par Hūvera privāto dzīvi līdz pat šai dienai maz kas zināms. Baumo, ka viņam, esot dedzīgam seksuālo minoritāšu pretiniekam, bija romāns ar FIB darbinieku Klaidu Tolsonu. Lai kā arī būtu, viņš ne reizi nav bijis precējies, viņam nav bijušas mīļākās. Neilgi pirms savas nāves viņš visu savu mantu novēlēja tieši Tolsonam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu