Telšu pilsētiņas mazās protestētājas ģimenē nelikumības neatrod (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) pārstāvji, pagājušajā nedēļā tiekoties ar "telšu pilsētiņā" protestējušo 3.klases skolnieci, viņas vecākiem un meitenes apmeklētās izglītības iestādes vadību, klajus bērnu tiesību pārkāpumus ģimenē nav konstatējuši, pastāstīja VBTAI Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Millere.

Kā uzsver VBTAI pārstāve, šajā situācijā inspekcija nesaskata pamatu informācijas publiskošanai par meitenes ģimeni un arī skolas administrācija ir satraukusies par pastiprināto interesi par šo gadījumu. Taču vienlaikus VBTAI sola turpināt sekot līdzi šim gadījumam.

Par 3.klases skolnieci, kura piketē iepretim Ministru kabineta ēkai, iepriekš ziņoja portāls "Diena.lv".

"Diena.lv" ziņoja, ka pēdējo mēnesi kādas Rīgas skolas 3.klases skolniece savas pēcpusdienas bez vecākiem pavada "telšu pilsētiņā" iepretim Ministru kabinetam. Māte katru dienu meiteni izņemot no skolas un pēc tam ļaujot vienatnē doties protestēt.

Pēc šā gadījuma VBTAI darbinieki kopā ar Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekiem devās uz meitenes skolu, lai tiktos ar skolas administrāciju un noskaidrotu skolnieces motivāciju pēc stundām doties uz "telšu pilsētiņu", kā arī situāciju ģimenē. Rodoties bažām par skolnieces ģimenes apstākļiem, inspekcija varētu aicināt pašvaldības sociālo dienestu iepazīties ar situāciju tajā.

Taču jau iepriekš Millere uzsvēra, ka, atrodoties "telšu pilsētiņā", meitene likumu nav pārkāpusi, jo tas arī bērniem paredz tiesības biedroties un atrasties sabiedriskās vietās, ja netiek apdraudēta dzīvība vai veselība. "Protams, tā ir neierasta situācija, un mēs vēlamies saprast, kas tie ir par iemesliem, kas meiteni pamudinājuši turp doties," viņa norādīja.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu