Miņins: Lēmums atteikties no starta Olimpiādē bija pareizs (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas bobslejists Jānis Miņins uzskata, ka atteikšanās no starta Vankūveras olimpiskajās spēlēs bija pareizs lēmums, jo pretējā gadījumā tiktu apdraudēta pārējo ekipāžas dalībnieku veselība.

Jau ziņots, ka Miņina četrinieku ekipāža divas dienas pirms četrinieku sacensībām pieņēma lēmumu atteikties no starta Vankūveras spēlēs. Miņins, kurš pēc apendicīta operācijas nestartēja divnieku sacensībās, trijās treniņbraucienu dienās ar četrinieku kamanām piedzīvoja divus kritienus. Paralēli kritieniem treniņbraucienos viņš uzrādīja vienus no labākajiem rezultātiem.

Visi četri Miņina ekipāžas dalībnieki - pilots ar stūmējiem Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un Intaru Dambi - lēmumu pieņēmuši pēc ilgas sarunas savā starpā.

"Tajā brīdī, kad pieņēmām lēmumu, bija tāda sajūta, it kā kāds būtu nomiris. Taču tas bija pareizs lēmums, jo jau divas reizes spēlējāmies ar likteni, un diezin vai trešais piegājiens šajā sakarībā būtu pareizs solis. Izcīnīju visas epopejas ar vēderu, par spīti visiem aizliegumiem cēlos kājās un sāku pat normāli stumt bobu, taču kritiens pārvilka svītru pāri visām iecerēm," intervijā LTV televīzijas kanālam atzina Miņins.

Pēc viena no piedzīvotajiem kritieniem stūmējam Oskaram Melbārdim olimpiskā ciemata poliklīnikā tika veikta galvas datortomogrāfija un acu ārsta konsultācija. Izmeklējumu rezultātos sportistam veselības traucējumi netika konstatēti, tomēr Melbārža sūdzības un daži objektīvi simptomi liecina par smadzeņu satricinājumu.

Savukārt citam stūmējam Daumantam Dreiškenam komandas ārsti konstatēja pleca un apakšstilba sasitumus.

"Man tas dullums iekšā ir daudz lielāks, un ar savu veselību varu riskēt, taču spēlēties ar pārējo džeku veselību man nav tiesību," piebilda Miņins.

Latvijas bobslejists atzina, ka būtu bijis gatavs atdot jebkādus sportiskajā ziņā iegūtos rezultātus, lai tikai varētu startēt Vankūveras spēlēs.

"Atdotu jebkādus titulus, lai tikai varētu startēt, jo cerības bija un arī tajā braucienā, kad kritām, gājām uz pirmo vietu. Tā nu sanāca, ka pirms kritiena nedaudz pamainīja trajektoriju un nepaspēju savu minimālo kļūdu izlabot. Bija iespēja arī nenokrist, un, ja nebūtu nokrituši, būtu noteikti startējuši," uzsvēra Miņins.

Kā iepriekš izteicās izlases treneris Sandis Prūsis, "Miņina komandas lēmums ir drosmīgs un atbildīgs, kurš pieņemts ļoti sarežģītos apstākļos".

Jau iepriekš pēc kritienos gūtām traumām dalību no četrinieku sacensībām bija atsaukusi Šveices ekipāža ar pilotu Beātu Hefti, kā arī Austrālijas un Lihtenšteinas četrinieki. Savukārt Nīderlandes pilots Edvīns van Kalkers no starta atteicās, jo viņam pēc daudzajiem negadījumiem trasē zudusi pārliecība.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu