Skaidros, kādēļ Telšu pilsētiņā uzturas bērns (62)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Speciālisti tuvākajās dienās skaidros, kādēļ tā dēvētajā telšu pilsētiņā pie valdības ēkas uzturas arī 3.klases skolniece. Šodien viņi satikušies ar meiteni un sākuši noskaidrot situāciju.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Millere portālam TVNET pastāstīja, ka Rīgas Pašvaldības policijas speciālisti šodien devušies uz telšu pilsētiņu, kur satikuši arī meiteni.

Ar meiteni mēģināts sākt sarunu un noskaidrot situāciju. Izdevies iegūt datus par viņu, izglītības iestādi, kuru viņa apmeklē, kā arī par viņas ģimeni.

Speciālisti sazinājušies ar bērna izglītības iestādes direktoru un jau piektdien tiksies ar viņu, Millere stāstīja.

Meitene esot stāstījusi, ka viņai patīk uzturēties Telšu pilsētiņā. Tas esot interesanti.

To viņa darot pēc skolas un tādēļ arī Pašvaldības policijas darbiniekiem nav bijis iemesla šodien meiteni aizturēt. Turklāt pēc sarunas ar likumsargiem meitene arī esot devusies mājup, bērnu tiesību aizstāve teica.

Millere arī stāstīja, ka tagad speciālisti mēģinās noskaidrot, kādēļ meitenei radusies interese par tādām lietām, un mēģinās palīdzēt, ja tas būs nepieciešams.

Pēc Milleres teiktā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai patlaban nav informācijas, ka Telšu pilsētiņā uzturas vēl kāds bērns. Arī reida laikā policijas darbinieki citus bērnus pie valdības ēkas nav sastapuši.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka kādas Rīgas skolas 3.klases skolniece jau mēnesi pēc skolas bez vecāku uzraudzības pavada telšu pilsētiņā iepretim Ministru kabinetam. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta–Riekstiņa šorīt portālam TVNET pastāstīja, ka bērniem ir iespējas paust savu viedokli un biedroties, taču jāvērtē, vai tas neapdraud viņus pašus.

"Acīmredzot bērns nav ar kaut ko apmierināts ģimenē," Rieksta–Riekstiņa pauda un pieļāva iespēju, ka ģimene neizmanto iespējas saņemt palīdzību.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu