Sākta veidot Latvijas hokeja vēstures un tradīciju zāle (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Sergeja Žoltoka fonds ir sākuši Latvijas hokeja vēstures, sasniegumu un tradīciju zāles veidošanu, TVNET informē LHF preses sekretāre Vita Ļebedeva.

Lai mēģinātu apkopot 80 gados paveikto un sasniegto, atzīmētu izcilākos sportistus un personības, lielākos sasniegumus un notikumus, tradīciju zāles veidotāji apkopos pieejamo materiālu vienuviet, dodot iespēju ar to iepazīties visiem hokeja interesentiem.

Šobrīd projektā ir iesaistītas trīs puses – LHF, Sergeja Žoltoka fonds un Latvijas Sporta muzejs, kurā katrai ir savi uzdevumi, kas jārealizē, lai projekts tiktu īstenots.

Jau šobrīd sarunu rezultātā ir panākta vienošanās ar viesnīcas ''Tomo'' īpašniekiem, rodot iespēju izmantot telpas 160 m2 platībā. Telpas atrodas viesnīcas piecu stāvu korpusa pirmajā stāvā ar atsevišķu ieeju, atbilstošām palīgtelpām, ērtu piebraukšanu un lielu stāvlaukumu.

Uz sabiedriskiem pamatiem sadarbībā ar arhitektu biroju ''Didrihsona arhitekti'' notiek zāles skiču projekta izstrāde un konsultācijas, informē LHF.

Ekspozīcijas pamatdoma: vēsturiskais aspekts, ievērojot hronoloģiju, vēstures periodus izceļot atsevišķos posmos, sasniegumi un personības. Izmantojot modernās tehnoloģijas, Latvijas hokeja vēstures, sasniegumu un tradīciju zāle varētu kļūt par hokeja vērtīgo glabātuvi, domājot par Latvijas hokeja nākotni.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu