"Telšu pilsētiņas" protestam pievienojusies 3. klases skolniece (155)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kādas Rīgas skolas 3.klases skolniece jau mēnesi pēc skolas bez vecāku uzraudzības pavada telšu pilsētiņā iepretim Ministru kabinetam. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta–Riekstiņa portālam TVNET pastāstīja, ka bērniem ir iespējas paust savu viedokli un biedroties, taču jāvērtē, vai tas neapdraud viņus pašus.

Pievienots speciālistes skaidrojums

Speciāliste skaidroja, ka šodien pašvaldības policija dosies uz telšu pilsētiņu un mēģinās sazināties ar meiteni. Viņi apskatīs un novērtēs situāciju, kā arī mēģinās noskaidrot, kādu iemeslu dēļ meitene tur atrodas.

Ir jānoskaidro, kopš kura laika meitene uz telšu pilsētiņu dodas, cikos ierodas, vai šo aktivitāšu dēļ kavē arī mācības vai arī telšu pilsētiņā pavada tikai brīvo laiku pēc stundām, kā arī, cik lielu dienas daļu meitene uzturas pie valdības ēkas.

"Acīmredzot bērns nav ar kaut ko apmierināts ģimenē,"

Rieksta–Riekstiņa pauda un pieļāva iespēju, ka ģimene neizmanto iespējas saņemt palīdzību.

Vienlaikus viņa atzina, ka likumdošana paredz bērniem biedrošanās iespējas un viedokļa paušanu, taču jāvērtē, vai tas neapdraud pašus bērnus un citas personas. Parasti šādas aktivitātes bērni dara kopā ar vecākiem.

Rieksta–Riekstiņa arī vērsa uzmanību jautājumam par bērnu atbildību. Viņa skaidroja, ka organizētos pasākumos parasti atbildību par bērniem uzņemas to organizētāji, taču telšu pilsētiņu nevar uzskatīt par organizētu pasākumu šādā izpratnē.

Sīkāka informācija par meitenes turpmāko likteni būšot dienas beigās, kad speciālisti būs atgriezušies no telšu pilsētiņas, sazinājušies ar meiteni un noskaidrojuši situāciju.

Portāls diena.lv vēstī, ka meitene piedalījusies arī piketā pret koku izciršanu kāpu aizargjoslā Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) privātmājas būvniecībai.

Telšu pilsētiņas iemītnieks Juris apstiprināja, ka 3. klases skolniece ik pārdienas uzturas iepretim Ministru kabinetam, bet līdz ar tumsas iestāšanos dodoties mājās. 

Vecāki par meitenes gaitām esot informēti un atbalstot meitenes politiskās aktivitātes.

Komentāri (155)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu