Roge daiļslidošanas tiesnešu darbu nosaucis par nevainojamu (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge Vankūveras olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensību tiesnešu darbu nosaucis par nevainojamu.

Atgādinām, ka lielu kritiku izpelnījās vīriešu sacensībās fiksētie rezultāti. Pēc pasaules čempiona ASV daiļslidotāja Evana Lisačeka uzvaras olimpiādē protestu pret negodīgiem rezultātiem solīja iesniegt krievs Jevgeņijs Pļuščenko, kurš Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu. 

Izcilā Krievijas daiļslidotāja treneris Aleksejs Mišhins pēc sacensībām pavēstīja, ka viņa audzēknis ticis ''apzagts''. ''Tas ir neprāts. Tas ir nepareizi. Tas ir noziegums. Kā kaut kas tāds var notikt? Viņi nogalina daiļslidošanu un atgriež to 20 gadus atpakaļ,'' sašutumu neslēpa Miškins.

Roge pēc tikšanās ar Starptautiskās slidošanas savienības (ISU) vadību apspriedis daiļslidošanas tiesāšanu un nekādus pārkāpumus tajā nav konstatējis, nosaucot to par ''nevainojamu''.

Tāpat viņš pavēstīja: ja Pļuščenko vēlas kaut ko mainīt tiesāšanas sistēmā, viņam jāvēršas pie savas valsts daiļslidošanas federācijas, kas tālāk ar priekšlikumiem var vērsties pie ISU.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu