Ellie Goulding «Lights» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ikgadējā BBC jauno talantu saraksta (Sound Of 2010 Top 10) favorīte - 22 gadus vecā dziedātāja Elija Goldinga (Ellie Goulding) šonedēļ laiž klajā savu debijas albumu «Lights».

Ellie Goulding «Lights»

(Polydor)

8/12

Jau pagājušā gada oktobrī, pirms apkopots minētais «Sound Of 2010 Top 10», TVNET rubrikā «Uz radara» iekļāvu toreiz mazpazīstamās Elijas Goldingas pirmo publiski pieejamo dziesmu «Starry Eyed». Toreiz gan presē izskanēja minējumi, ka Goldingas topošo albumu producēs Marks Ronsons (Mark Ronson), kas slavens kā Lilijas Alenas (Lily Allen) un Emijas Vainhausas (Amy Winehouse) producents, taču galarezultātā producentu krēslā sēdušies divi citi vīri. Viens no tiem - jaunais talants Starsmith (strādājis ar Marina and the Diamonds, Paloma Faith), un pieredzējušais Fraser T Smith (strādājis ar Tinchy Stryder, N-Dubz u.c.).

Ellie Goulding "Lights"
Ellie Goulding "Lights" Foto: Publicitātes foto

Kad novembrī tika izdots singls «Under the Sheets» un publicēts BBC saraksta top15, sajūsma par Eliju auga komētas ātrumā, taču, kad pirms nedēļas kā otrais oficiālais singls tika izdots tas pats minētais «Starry Eyed» (nedaudz gan citā versijā), tad mani pārņēma zināmas bažas. Proti, radās aizdomas, ka pēc šāda soļa gaidāmajā albumā nebūs atrodams neviens jauns potenciāli tikpat spēcīgs singls. Jo kādēļ lai citādi vēlreiz jāizdod jau daudziem zināms skaņdarbs?

Diemžēl bažas izrādījās pamatotas - tik tiešām abi minētie skaņdarbi arī ir plates veiksmīgākās dziesmas. Vēl divas jaunā studijas albuma «Lights» dziesmas - «Your Biggest Mistake» un «This Love (Will Be Your Downfall)» (īpaši piedziedājums) var dēvēt par vienkārši labām, bet pārējās sešas - par viduvējām.

Nav brīnums - producentu vārdi un iepriekšējie projekti, kas pārsvarā ir izteikti komerciāla rakstura, salikuši jaunus akcentus Elijas mūzikā.

Rezultātā no vienkāršas, kautrīgas meitenes ar akustisko ģitāru mūzikas industrija radījusi kārtējo nosacīti aktuālo produktu ar auto tune elementiem vokāla apstrādē un viegliem bītiem «Sugababes» un Tinčija Straidera garā.

Paredzu, ka Elija drīzumā pazudīs no radara līdzīgi kā Keita Neša (Kate Nash).

Izdošanas datums - 01.03.2010.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu