Kanādas hokeja izlase aizraujošā finālā pārspēj ASV (64)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vankūveras ziemas olimpisko spēļu sporta programma pirmdien noslēdzās ar Kanādas valstsvienības uzvaru olimpiskajā hokeja turnīrā. Finālā turnīra mājinieki ar 3:2 pagarinājumā pieveica principiālo pretinieci ASV izlasi. Uzvaras vārtus kanādiešiem papildlaikā guva Sidnijs Krosbijs.

Papildināts viss teksts.

Rezultātu atklāja Kanādas izlase, kad spēles 13. minūtē pēc amerikāņu kļūdas savā zonā vārtus guva Džonatans Tēvs. ASV izlases vārtsargs Raiens Millers, kuru atzina par olimpiskā turnīra vērtīgāko spēlētāju, vispirms atvairīja Maika Ričardsa metienu, taču ripa atlēca pie Tēva, kurš no slīpa leņķa to raidīja vārtos.

Arī otros vārtus Kanāda guva pēc pretinieku kļūdas, kad aizsardzībā līdz galam nenostrādāja Raiens Vitnijs un Džo Pavelskis. Pēc Raiena Geclafa piespēles vārtu priekšā labā pozīcijā nokļuva Korijs Perijs, kura metienu Millers nespēja tvert.

Līdz otrajam pārtraukumam amerikāņi vienus vārtus tomēr atguva. 33. minūtē pēc Patrika Keina metiena uz vārtiem ripas lidojuma virzienu mainīja Raiens Keslers, panākot, ka Kanādas izlases vārtsargam Roberto Luongo ripa izlido caur padusi.

Trešā perioda sākumā Kanādas izlases hokejisti divas reizes noklaudzināja pretinieku vārtu stabiņus, taču pēc tam lielākoties domāja par savu vārtu drošību. Lieliska iespēja trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bija kanādietim Sidnijam Krosbijam, kurš izskrēja vienatnē pret ASV vārtiem, taču līdz metienam Kanādas izlases talants tomēr netika.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām amerikāņi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šis gājiens 24,4 sekundes pirms sirēnas nesa cerētos augļus, jo Zaks Parizē no vārtu priekšas otro reizi pārspēja Luongo, kurš pirms tam vienu metienu jau bija atvairījis.

Pagarinājumā ripu vairāk kontrolēja Kanādas izlase, un 68. minūtē Krosbijs, saņēmis piespēli no Žeroma Iginlas, kurš pie laukuma apmales uzvarēja divcīņā ar Raienu Sateru, raidīja ripu Millera sargāto vārtu tuvējā stūrī.

Kanādas izlase iepriekšējo reizi par olimpiskajiem čempioniem kļuva 2002. gadā, kad Soltleiksitijā finālā ar 5:2 arī uzvarēja ASV. Zelta medaļas hokeja dzimtenes pārstāvji izcīnīja arī 1920. gadā Antverpenē, 1924. gadā Šamonī, 1928. gadā Sanktmoricā, 1932. gadā Leikplesidā, 1948. gadā Sanktmoricā un 1952. gadā Oslo.

Kanāda - ASV 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0)

Vārtu guvēji: Džonatans Tēvs (Ričardss) 12:50 (1:0), Korijs Perijs (Geclafs, Kīts) 27:13 (2:0), Raiens Keslers (Keins) 32:44 (1:2), Zaks Parizē (Langenbruners, Keins) 59:35 (2:2), Sidnijs Krosbijs (Iginla) 67:40 (3:2).

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika nosaukts ASV izlases vārtsargs Raiens Millers.

Žurnālistu veidotajā simboliskajā izlasē bez Millera iekļuva arī aizsargi Braiens Rafaļskis (ASV) un Šī Vēbers (Kanāda), kā arī uzbrucēji Džonatans Tēvs (Kanāda), Zaks Parizē (ASV) un Pavols Demitra (Slovākija).

Direktorāta vērtējumā par labāko aizsargu nosauca Rafaļski, bet labākā uzbrucēja lauri tika Tēvam.

Kā ziņots, bronzas medaļas izcīnīja Somijas valstsvienība, kas ar 5:3 mazajā finālā svinēja panākumu pār Slovākiju.

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu