Nortugs uzvar 50 kilometru slēpošanas distancē, izcīnot savu 4 olimpisko medaļu (1)

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģijas slēpotājs Peters Nortugs svētdien Vankūveras olimpisko spēļu pēdējā dienā izcīnīja uzvaru 50 kilometru distancē, tiekot pie savas ceturtā olimpiskās medaļas.

Nortugs finišēja pēc divām stundām, piecām minūtēm un 35,5 sekundēm. Norvēģis finiša taisnē apsteidza Akseli Teičmani no Vācijas, kurš uzvarētājam zaudēja 0,3 sekundes. Trešo vietu ieņēma Johans Olsons no Zviedrijas, kurš atpalika pa sekundi.

Ceturtais palika vēl viens vācietis Tobiass Angerers, bet piektais finišēja kanādietis Devons Keršovs. Igaunijas titulētais slēpotājs Andruss Vērpalu, kurš speciāli gatavojās tikai šai disciplīnai, Vankūverā nepiedaloties citās, ierindojās sestajā vietā, uzvarētājam zaudējot 6,1 sekundi.

Pirms finiša taisnes kritienu piedzīvoja olimpiskais čempions 15 kilometru distancē Dario Kolonja no Šveices, kurš tobrīd atradās trešajā vietā. Finišā viņš noslēdza pirmo desmitnieku.

Divkārtējais olimpiskais čempions Nortugs Vankūverā zelta medaļu izcīnīja arī komandu sprintā, sudrabu ieguva 4x10 kilometru stafetē, bet bronzu individuālajās sprinta sacensībās. Vankūverā vairāk par Nortugu medaļas izcīnīja tikai viņa tautiete Marita Bjergena, kura slēpošanā kļuva par trīskārtēju olimpisko čempioni, ieguva vienu sudraba un vienu bronzas godalgu.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu