Iegādājos e-talonu, bet man liek maksāt sodu (224)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Nedienas ar e-talonu aktivizēšanu sākās pirms vairākām dienām. 20 braucienu e-talonā vēl bija atlikuši 4 braucieni, kad kompostieris nodeva garu svilpienu un pazibināja uzrakstu, ko nepaspēju nolasīt. Trīcošu sirdi aizbraucu uz darbu, nesaprotot - braucu likumīgi vai par zaķi," raksta kāda TVNET lasītāja.

"Nākamajā braucienā notika kas līdzīgs, turklāt paguvu noķert uzrakstu "Talons reģistrēts. Uzrādiet e-talonu". Vairāk ar šo talonu braukt neriskēju, bet nopirku jaunu. Divas reizes aizbraucu laimīgi, trešajā talons gan īsi nopīkstēja, bet uzrakstu nemanīju. Nesapratusi, kas notika, apsēdos un braucu līdz kontrolieru uznācienam. Viņi paziņoja, ka es braucot bez biļetes un lai maksājot sodu 5 latus.

Jutos satriekta, taču pierādīt arī neko nevarēju. Piezvanīju uz "Rīgas satiksmi", arī tur manos paskaidrojumos neieklausījās, bet darbiniece Inga Ivanova paskaidroja, lai maksājot sodu. Pēc tam varēšot skaidroties. Teicu kontrolieriem, lai sauc policiju. Ar savu pūķa dabu netaisnīgi pieprasīto sodu maksāt nevēlējos.

Bet pierādīt arī neko taču nevaru - ne e-talonā, ne kompostrēšanas aparātā taču ielīst nevaru! Tad lai soda mani valsts vara. Pat ja samaksāšu vairāk, vismaz varēšu runāt no Rīgas līdz Briselei par to, cik netaisnīga tā būtu pret cilvēku. Taču policiju kontrolieri saukt nevēlējās. Saņēmusi krietnu apvainojumu devu, beidzot tiku atlaista bez soda.

Raudādama gāju no VEF tilta uz Juglu kājām, jo uz "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļiem pat paskatīties negribējās. Ko darīt rīt? Uz darbu taču jātiek kaut kā. Mašīna slīdēs, velosipēds arī. Manā vecumā divreiz dienā kājām aiziet no Juglas uz Vecrīgu laikam nespēšu. Tad atcerējos, ka ir taču mikriņi! Patiešām, nelaimīgo talonu pircēja vienīgais glābiņš. Interesanti, vai man vienīgajai tā neveicas ar jaunajiem, smukajiem ar Rīgas ainavu rotātajiem taloniem?"

Komentāri (224)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu