M. Rēdlihs: Pēc 2:2 čehi bija panikā (30)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miķelis Rēdlihs pēc papildlaikā zaudētās spēles Čehijas komandai neslēpa sarūgtinājumu, jo pēc otrajiem gūtajiem vārtiem šķitis, ka izdosies uzvarēt. Arī izlases aizsargs Oskars Bārtulis norādīja, ka izdevies izveidot daudz momentu, taču pietrūcis veiksmes.

"Domāju, ka otro un trešo periodu mēs spēlējām ļoti labi. Pirmā spēle, kad mēs, var teikt, visas divcīņas uzvarējām. Pēc 2:1 un 2:2, man šķiet, viņi bija jau panikā. Nezināja, ko darīt, jo, man liekas, mēs iniciatīvu pārņēmām," žurnālistiem sacīja Rēdlihs.

Otro vārtu autors šos vārtus nesauktu par "savas dzīves svarīgākajiem". "Ja būtu uzvarējuši, tad varētu teikt, ka tie ir dzīves vārti.. Mēs zaudējām, un tas visas emocijas nosit. Bija diezgan liela pārliecība, ka ejam uz uzvaru," klāstīja hokejists.

"Saka jau tā, ka stiprākais uzvar. Laikam jau kaut kā pietrūka. Bet mēs cīnījāmies līdz pēdējam. Atdevām laukumā sevi par 100%.. Nekas, gan būs vēl tādi brīži dzīvē," teica Rēdlihs.

"Tagad ir ļoti skumji.. Ļoti nepatīkami. It kā likās, ka iniciatīva ir mūsējā, ļoti tuvu, it kā varam, varam.. Ir iekšā vilšanās izjūta," sacīja uzbrucējs.

Viņš arī nevar rast izskaidrojumu, kādēļ pirmās trīs spēles bija tik neveiksmīgas, bet šajā komanda bija tik tuvu panākumam. "Grūti spriest. Tiešām.. Iepriekšējās spēlēs varbūt divcīņās zaudējām. Šajā spēlē bija redzams, ka divcīņas vairāk uzvaram," pārdomās dalījās Rēdlihs.

Savukārt NHL spēlējošais Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis sarunā ar aģentūru BNS pēc spēles atzina, ka uz šo spēli puiši noskaņojušies īpaši. Tāpat, viņaprāt, cienīgu spēli izdevies parādīt arī tādēļ, ka šī bija jau ceturtā spēle turnīrā un puiši apraduši gan ar mazajiem laukumiem, gan ātrumiem.

"Domāju, tas ir viss kopā. Puiši pierada pie laukuma, pierada pie tiem ātrumiem, kas te ir. Kā nekā šī bija izšķirīgā spēle. Te bija vai nu visu, vai neko. Es domāju, ka mēs visi vairāk saņēmāmies nekā uz tām iepriekšējām spēlēm, parādījām labu sniegumu, bet mazliet nepaveicās. Es domāju, mums pietrūka veiksmes. Mums bija tik daudz momentu, taču nepaveicās. Bija tiešām daudz izdevību, laime bija viņu pusē," teica Bārtulis.

Uz jautājumu, ko komandas galvenais treneris Oļegs Znaroks teicis ģērbtuvē pēc pirmā perioda, viņš atbildēja: "Viņš teica, ka jāspēlē tāpat. Nebija jau tik slikts tas pirmais periods. Jā, viņi iemeta divus vārtus, galvenais - mums vajadzēja spēlēt tādā pašā stilā un parādījām, ka varam spēlēt."

Tāpat atzinīgus vārdus Ziemeļamerikā spēlējošais aizsargs veltīja savam partnerim aizsardzībā Kristapam Sotniekam. "Baigi forši sapratāmies. Iepriekš kopā īpaši nebijām spēlējuši. No pirmās spēles sapratāmies tā, ka prieks skatīties," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase otrdien Vankūverā "UBC Thunderbird" arēnā tikai pagarinājumā ar 2:3 dramatiskā spēlē zaudēja Čehijas valstsvienībai un, tāpat kā pirms četriem gadiem Turīnā, olimpiskajās spēlēs palika pēdējā, 12. vietā.

Latvijas izlase aizvadīja savu labāko spēli Vankūverā, trešajā periodā atspēlējoties no rezultāta 0:2. Vārtus Latvijai guva Mārtiņš Cipulis un Miķelis Rēdlihs, bet Edgars Masaļskis vārtos atvairīja 47 no 50 pretinieku metieniem. Čehija, tiekot pie grūtas uzvaras, ceturtdaļfinālā spēlēs pret Somiju.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu