Glābējsilītē atstātā meitenīte šodien tiks pie vārdiņa (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Bērnu klīniskā universitātes slimnīca reģistrēs svētdien pēcpusdienā glābējsilītē atstāto meitenīti, bet Labklājības ministrija (LM) informēs potenciālos adoptētājus par iespēju iepazīties ar bērnu, informēja Labklājības ministrijā (LM).

Šodien meiteni reģistrējot, viņai tiks piešķirts vārds, uzvārds un personas kods.

Līdzko ministrija saņems informāciju no Rīgas bāriņtiesas, ka bērns ir adoptējams, pirmajai adoptētāju ģimenei, kas gaida šāda vecuma bērnu, tiks izsniegts norīkojums par personīgu iepazīšanos ar bērnu.

Tālākais adopcijas process ir nemainīgs - adoptētāju ģimene personīgi iepazīsies ar adoptējamo bērnu, ja atbilde būs pozitīva, tad adoptētāji savas dzīvesvietas bāriņtiesā vērsīsies ar iesniegumu nodot bērnu pirmsadopcijas aprūpē un uzraudzībā.

Jau ziņots, ka 21.februāra pēcpusdienā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā izvietotajā glābējsilītē tika ievietots jau otrs bērniņš. Bērniņš glābējsilītē ievietots ap plkst.15.20. Šoreiz šai vietā tika atstāta aptuveni desmit dienas veca meitenīte. Māte atstātajam bērniņam līdzi bija ielikusi pudelīti, piena maisījumu un autiņbiksītes.

Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs pastāstīja, ka bāriņtiesas nostāja ir tāda, ka bērnam bez nonākšanas bērnunamā jānokļūst ģimenē. Viņš arī stāstīja, ka tik maziem bērniem parasti nav grūti atrast vecākus, tāpēc, visdrīzāk, jau tuvākajā laikā meitenīte tiks ievietota pirmsadopcijas ģimenē.

Jau ziņots, ka Bērnu slimnīcas glābējsilītē pirmais mazulis tika atstāts pērn 23.decembrī. Puisēna māte kopā ar bērnu atstāja zīmīti, norādot, ka bērniņš dzimis 20.decembrī. Viņa bija norādījusi bērna svaru, saņemtās potes un asins grupu, kā arī pievienojusi autiņbiksīšu komplektus un pudelītes ar ēdienu.

Dažas dienas vēlāk pieteicās pirmā ģimene, kura izteica vēlmi audzināt atstāto mazuli.

Pirmā glābējsilīte Latvijā Bērnu slimnīcas teritorijā tika uzstādīta pērn 8.septembrī.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu