Mišhins uzskata, ka Pļuščenko ticis ''apzagts'' (91)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc tam, kad par Vankūveras olimpisko spēļu čempionu daiļslidošanā vīriešiem kļuva amerikānis Evans Lisačeks, sudraba medaļas ieguvēja Jevgeņija Pļuščenko galvenais treneris Aleksejs Mišhins paziņoja, ka viņa audzēknis ticis negodīgi ''apzagts''.

''Tas ir neprāts. Tas ir nepareizi. Tas ir noziegums. Kā kaut kas tāds var notikt? Viņi nogalina daiļslidošanu un atgriež to 20 gadus atpakaļ. Šeit vairs neko nevar mainīt, bet mēs gribam zināt, kas notika, jo šādi nav pareizi. Es tam nespēju noticēt, '' savas emocijas neslēpa Mišhins.

Treneris uzskata, ka Pļuščenko bija jāsaņem augstāks vērtējums, jo viņš savas programmas laikā veica četru apgriezienu lēcienu, kamēr amerikānis tik sarežģītu figūru neizpildīja. Mišhins norādīja, ka pēc šāda iznākuma var noprast, ka vairs netiek saskatīta atšķirība starp vīriešu un sieviešu programmām, ziņo portāls sports.yahoo.com.

''Es biju pārliecināts, ka uzvarēju,'' noteica Pļuščenko, kurš apbalvošanas ceremonijā jokojoties jau grasījās kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Tikmēr Liščeka treneris norādīja, ka abiem daiļslidotājiem bija kļūdas, taču zelta medaļas īpašnieks ir noteikts pareizi. 

Atgādinām, ka Pļuščenko pēc 2006. gada Turīnas olimpiādes paziņoja par karjeras beigšanu, tomēr vēlāk, garlaicības mākts, atgriezās lielajā sportā.

Jāatzīmē, ka ar Lisačeka uzvaru tika pārtraukta Krievijas sportistu 18 gadus ilgā dominante šajā disciplīnā. 

Komentāri (91)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu