Nīderlandē boikotēs "Alice in Wonderland" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nīderlandes kinoteātru īpašnieki paziņojuši, ka nedemonstrēs Disneja kompānijas izplatīto filmu "Alice in Wonderland" ("Alise Brīnumzemē"), protestējot pret laika intervāla samazināšanu starp filmas demonstrēšanu kinoteātros un izdošanu DVD formātā.

"Četri lieli kinoteātri - "Minerva", "Pathe," "Wolff" un "Jogchems" - kas pārstāv aptuveni 80% līdz 85% no visiem Nīderlandes kinoteātriem, nolēmuši nerādīt filmu," paziņoja Kinoteātru īpašnieku nacionālās padomes pārstāvis Jurijs Bredevolds. "Disneja kompānija nepilda savu vienošanās daļu. Pastāv vienošanās starp izplatītājiem un kinoteātriem, ka jābūt vismaz četru mēnešu lielam laika intervālam starp kino relīzi un DVD izdošanu."

LETA jau ziņoja, ka "Walt Disney Company" aicinājusi kinoteātrus piekrist samazināt laika intervālu starp Tima Bērtona filmas "Alice In Wonderland" ("Alise Brīnumzemē") parādīšanos uz kinoekrāniem un nonākšanu veikalu plauktos DVD formātā, šādā veidā cenšoties apturēt ienākumu krišanos mājas kino sektorā.

Kā norādīja Bredevolds, šāds lēmums apdraud kinoteātru ieņēmumus, jo "cilvēkiem nav ilgi jāgaida līdz filmas iznākšanai DVD formātā", ko nomāt parasti ir lētāk, nekā iegādāties kino biļeti.

"Mēs zaudēsim naudu šā lēmuma dēļ, mēs uzskatām, ka šī būs viena no 2010.gada populārākajām filmām.

Tomēr mums ir jāliek saprast visai industrijai - ja jūs nepieņemsiet mūsu noteikumus, mēs nekad vairs nerādīsim jūsu filmas."

Arī Lielbritānijas kinoteātri apsver iespēju boikotēt filmu

Kā vēsta britu laikraksts "The Guardian", arī Lielbritānijas kinoteātru īpašnieki apsver iespēju boikotēt Tima Bērtona filmu. Lai arī Disneja kompānija centusies pārliecināt Lielbritānijas kino īpašniekus par intervāla samazināšanas nepieciešamību, divi lielākie kinoteātru tīkli "Vue" un "Odeon" vēl nav devuši pozitīvu atbildi. Disneja kompānijai filmas demonstrēšana Lielbritānijā ir īpaši nozīmīga, jo Lūisa Kerola darba ekranizējumam ir spēcīgas britu saknes, un gaidāms, ka Apvienotajā Karalistē varētu ieņemt 40 miljonus sterliņu mārciņu (32 miljonus latu). Bērtons, kas dzīvo Londonā, lielāko daļu filmas ainu uzņēmis Devonā un Kornvolā. Ja neskaita Džoniju Depu Cepurnieka lomā un austrālieti Miu Vasikovsku Alises lomā, filmā piedalījušies daudz britu aktieru, ieskaitot Helēnu Bonemu Kārteri, Metu Lūkasu, Stīvenu Fraju, Maiklu Šīnu, Alanu Rikmenu, Kristoferu Lī un Barbaru Visdoru.

Tikmēr "Walt Disney Company" cenšas paskaidrot, ka lēmums izdevīgs abām pusēm. "Mēs uzskatām, ka lēmums saskan ar kinoteātru īpašnieku interesēm, jo veselīgs filmu bizness ir viņiem izdevīgs un ļauj mums investēt inovatīvā un kvalitatīvā saturā," paziņojumā norādīja "Walt Disney Studios" filmu izplatīšanas departamenta prezidents Bons Čapeks.

"Alice In Wonderland" ("Alise Brīnumzemē") kinoteātros nonāks 5.martā un normālos apstākļos ar 17 nedēļu intervālu DVD veikalos parādītos vasaras vidū, tomēr saskaņā ar jaunajiem plāniem filmu DVD formātā varētu izdot jau pēc aptuveni 13 nedēļām. "Tas mums ļauj izlaist video pirms vasaras bezvēja joslas sākšanās un kamēr filma vēl ir svaiga patērētāju prātos," sacīja kompānijas "The Walt Disney Company" vadītājs Roberts Aidžers.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu