Dr.Šņukuru kino izrādīs no 25.februāra (42)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Jāņa Vingra skandalozā filma "Pēdējais Lāčplēsis" par šņukuroto valstsvīru Dr.Šņukuru un viņa oponentu Lāčplēsi ir pabeigta un pirmizrādi kinoteātrī "Rīga" piedzīvos 25. februārī. No nākamās dienas filma maksas seansos tiks piedāvāta arī kinoteātra apmeklētājiem.

(Papildināts ar video)

"Pēc vairāk kā divarpus gadu ilga procesa filmu ir izdevies pabeigt ar filmēšanas grupas iesaistīšanos darbos bez samaksas saņemšanas, tehnikas un telpu iznomātāju palīdzību, kā arī ar ziedojumiem un daudziem citiem labvēļiem," stāsta filmas režisors un producents Jānis Vingris.

Režisors atzīst, ka šādā veidā strādāt, kas nozīmē arī apkārt staigāšanu ar cepuri, nav patīkami un arī produktīvi. Tāds ir arī iemesls, kāpēc filmas novešana gatavības stadijā ir bijusi tik ilga.

Vingris pauž sarūgtinājumu par to, ka nav pietiekamu līdzekļu, lai attēla kvalitāti varētu novest līdz tādai stadijai, kāda tā bija paredzēta, sākot filmēšanu.

"Tomēr, ja man ir jāizvēlas neturpināt filmēšanu vispār vai turpināt, bet samierināties ar sliktāku - video kvalitāti, tad es izvēlos otro

. Labāk tā, nekā filma nekad nenonāktu līdz skatītājiem," stāsta režisors. Lai panāktu kinolentes visas sniegtās kvalitātes iespējas, filmas veidotājiem nāktos braukt uz laboratoriju ārzemēs, un par dažu tūkstošu latu samaksu, kuras filmas veidotājiem nav, veikt attēla pārdzīšanu augstas kvalitātes video formātā.

Ažiotāža

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem filmas projekts "Pēdējais Lāčplēsis" nonāca mediju uzmanībā ar filmai piemēroto politisko cenzūru. Vingris ar savu Lāčplēša projektu Nacionālā kino centra izsludinātajā konkursā netika pielaists pie projekta prezentācijas. Lielu ažiotāžu toreiz izraisīja TV3 raidījuma "Nekā personīga" iesaistīšanās lietas izpētē, kurā kļuva zināms, ka ierēdņi ir „atkratījušies” no nevēlamā filmas projekta, aizbildinoties ar dažādām juridiskām atrunām. Toreiz Vingris iesniedza prasību pret Nacionālo kino centru tiesā, kuras izskatīšana tika paredzēta 2010. gadā, bet līdz šim brīdim vēl joprojām nav notikusi.

Pirmizrāde

"Pēdējais Lāčplēsis" kino "Rīga" no 26. februāra tiks demonstrēts reizi dienā – kā pēdējais vakara seanss. Filmas īsā hronometrāža – 23 minūtes – ir par iemeslu tam, kāpēc ierasto vairāku rādīšanas reižu vietā filma ik vakaru tiks demonstrēta tikai vienu reizi. Līdz ar filmas nonākšanu uz ekrāna tā tiks izrādīta arī mazpilsētu kinoteātros un lauku kultūras namos. Sīkāka informācija par izrādīšanas vietām un laikiem tiks paziņota vēlāk.

Par filmu

Latvijā pie varas ir nonācis vīrs ar šņukuru, kurš sevi dēvē par Doktoru Šņukuru jeb Dr.Šņukuru. Viņš ir novedis valsti līdz iznīcībai, ir sagūstījis vai iznīcinājis visus labos cilvēkus. Visus, izņemot divus – Maiju un Antiņu, kuri vēl nesagūstīti slapstās no vajātājiem. Viņu cerība ir uz Lāčplēša atgriešanos, kurš varētu vest viņus cīņā pret Dr.Šņukuru.

Lomās

Guntis Pilsums, Mārtiņš Eihe, Indra Burkovska, Juris Strenga, Kārlis Būmeisters, Dana Dombrovska, Aleksandrs Radzēvičs, Dace Eversa, Agris Māsēns.

Filmēšanas grupa

Režisors un producents Jānis Vingris, operators Uldis Jancis, mākslinieks Jurģis Krāsons, komponists Andris Vilcāns, skaņu režisors Andris Barons, grims Dzintra Bijubena, kostīmu māksliniece Sandra Sila, datorgrafika Arnis Hagendorfs, Aigars Gercāns, Nauris Ašenkamfs.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu