Šonakt atklātas XXI Ziemas olimpiskās spēles (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonakt, plkst. 4.00 pēc Latvijas laika ar svinīgu ceremoniju atklātas 21. Ziemas olimpiskās spēles, kas no 12. februāra līdz 28. februārim risināsies Vankūverā un tās apkaimē.

Vankūverā tiks sadalīti 86 medaļu komplekti

Par 86 medaļu komplektiem 15 sporta veidos un dažādās to disciplīnās Vankūverā kopumā sacentīsies dalībnieki no 80 pasaules valstīm, tostarp 58 sportisti no Latvijas. 

Latvieši startēs deviņās sporta disciplīnās: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā.

Latvijas cerības - Martins Dukurs un Jānis Miņins

Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AFP/LETA

Bet otrs ir Latvijas izlases bobsleja pilots Jānis Miņins ar savu komandu - stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi. Miņina treniņprocesu Vistlerā izjauca problēmas ar veselību, taču 2009. gada pašmāju labākais sportists patlaban jūtas labi un ir gatavs cīnīties sev iecienītajā trasē par visaugstākajām vietām.

Pēc kārtas trešais olimpiskais hokeja turnīrs

Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: AFP/LETA

Līdzjutējos prezidents, premjerministrs un izglītības un zinātnes ministre 

Bez sportistiem delegācijā ir iekļauti arī 45 apkalpojošā personāla darbinieki, tai skaitā treneri, tehniskie darbinieki, mediķi un delegācijas vadība. Tāpat Latvijas sportistiem līdzi jutīs prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, premjerministrs Valdis Dombrovskis, kā arī visaugstāk stāvošā persona sporta jautājumos Latvijā, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Latvijas sportisti Vankūveras olimpiskajās spēlēs

Hokejs: vārtsargi - Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Sergejs Naumovs; aizsargi - Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Arvīs Reķis, Georgijs Pujacs, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis; uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Gints Meija, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums.

Kamaniņu sports: Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Guntis Rēķis, Maija Tīruma, Anna Orlova, Agnese Koklača, Andris Šics/Juris Šics, Andrejs Bērze/Uldis Logins vai Oskars Gudramovčs/Pēteris Kalniņš.

Biatlons: Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris, Kristaps Lībietis, Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Līga Glāzere, Žanna Juškāne.

Bobslejs: Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis, Intars Dambis, Edgars Maskalāns, Pāvels Tulubjevs, Raivis Broks, Mihails Arhipovs.

Kalnu slēpošana: Liene Fimbauere, Roberts Rode, Einārs Lansmanis vai Kristaps Zvejnieks.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs.

Distanču slēpošana: Jānis Paipals, Anete Brice.

Šorttreks un ātrslidošana - Haralds Silovs.

Tās būs jau trešās Olimpiskās spēles, kuras uzņem Kanāda, - iepriekš organizēja 1976. gada Vasaras olimpiskās spēles un 1988. gada Ziemas olimpiskās spēles.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija risināsies 13. februārī no plkst. 4.00 līdz 7.00, bet noslēguma ceremonija gaidāma 28. februārī no plkst. 3.30 līdz 6.00 (abi laiki norādīti pēc Latvijas laika).  

Mēs, TVNET Sporta nodaļa, gādāsim, lai jūs saņemtu aktuālāko un svaigāko informāciju par norisēm Vankūverā. Jaunumus, kas saistīti ar mūsu sportistu startiem, pasaules labāko atlētu sasniegumus un citas noderīgas ziņas jūs varēsiet atrast speciāli šim pasākumam veidotā sadaļā - VANKŪVERA 2010.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu