Zatlers dodas uz Olimpiādi (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien apmeklēs ziemas olimpiskajās spēles Vankūverā, Kanādā, lai atbalstītu Latvijas olimpisko komandu olimpiskajos startos un spēlēs, informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa. Zatlers Kanādā uzturēsies līdz 17.februārim.

Darba vizītes laikā Valsts prezidents ir ieplānojis viesoties pie Latvijas olimpiskās komandas sportistiem Vankūverā un Vistlerā, kā arī būt kopā ar mūsu olimpiešiem spēļu atklāšanas ceremonijā, Latvijas sportistu startos biatlonā, šorttrekā, skeletonā un kamaniņu sportā, just līdzi Latvijas hokejistiem, kā arī tikties ar vietējiem latviešiem.

Ar Valsts prezidentu uz Vankūveru kopā dosies viņa kundze Lilita Zatlere.

Kā informēja Rassa, Valsts prezidentu pavadīs mazākais iespējamais pavadošās delegācijas sastāvs - protokola pārstāvis un drošības dienesta pārstāvji.

Kopējie vizītes izdevumi no Valsts prezidenta kancelejas budžeta būs zināmi tikai pēc brauciena, bet patlaban jau zināms, ka ceļa izdevumi veido 7989 latus, dienas naudas - 582 latus.

Rassa arī atzīmēja, ka augstāko valsts amatpersonu dalība olimpiskajās spēlēs ir vispārpieņemta starptautiskā prakse un tajās piedalās arī citu valstu prezidenti un viņus pavadošās personas. Kopš Valsts prezidenta institūcijas atjaunošanas 1993.gadā Latvijas sportistu atbalstīšana ar savu klātbūtni olimpiskajās spēlēs ir kļuvusi par Valsts prezidenta institūcijas tradīciju.

Vankūveras olimpiskās spēles norisināsies līdz 28.februārim.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu