Rīgas mērs neredz iespējas turpināt Dienvidu tilta būvniecību (95)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašreizējā situācijā Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) neredz iespējas Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības turpināšanai Pārdaugavā.

Dienvidu tilta trešās kārtas jeb Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla būvdarbiem šogad nepieciešami aptuveni desmit miljoni latu, bet pašvaldība savā investīciju programmā paredzējusi tikai 1,2 miljonus latu. Pašvaldība bija cerējusi šogad saņemt aptuveni septiņus miljonus latu Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma, bet tagad līdzekļu piešķiršana esot apdraudēta.

Ušakovs šo situāciju vērtēja kā "diezgan stulbu" un vilka paralēles ar Dienvidu tilta pirmo kārtu, kurai savulaik ES finansējums esot liegts politisku motīvu dēļ.

Rīgas mērs atzina, ka pašreizējā budžetā, kad nepildās plānotie ieņēmumi, viņš neredzot iespējas atrast tik lielu summu būvniecības turpināšanai.

"Tas ir nejēdzīgi, jo Dienvidu tilts bez trešās kārtas nav pilnvērtīgs," sacīja Ušakovs.

Jau ziņots, ka Dienvidu tilta 3.kārtas posma no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai būvniecība izmaksās 28 miljonus latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla būvobjektā līdz decembra sākumam bija veikti būvdarbi par 6,28 miljoniem latu, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Satiksmes ministrija (SM), kas pati iepriekš ieteikusi tilta trešo kārtu virzīt konkursam par Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, gada nogalē, atsaucoties uz "Eiropas Komisijas pārstāvju neoficiāli pausto viedokli", informējusi, ka projektu nevar pieteikt atsevišķi, bet pieteikums būtu jāgatavo par visu tiltu kopā ar pievedceļiem, informē Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Taču tādā gadījumā tas būtu klasificējams kā apjomīgs projekts ar izmaksām virs 50 miljoniem latu, kura īstenošanai būtu nepieciešami tādi administratīvie resursi, kas neatsvērtu samērā mazo finansiālo guvumu. Tagad SM aicina domi ES fondu naudai pieteikt kādu citu objektu Rīgā, vēsta laikraksts "Diena".

Komentāri (95)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu