Haiti upuru skaits tuvojas Āzijas cunami bojāgājušo skaitam (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada sākumā Haiti notikušās postošās zemestrīces upuru skaits sasniedzis 230 000 cilvēku, otrdien ziņo aģentūra "Associated Press". Pirms tam valdība lēsa, ka zemestrīcē gājuši bojā 212 000 cilvēku.

Kā paskaidroja Haiti informācijas ministre Marī Loransa Žoslina Lasega, jaunie dati par bojāgājušajiem nav galīgie, jo tajos nav ņemti vērā tie, kurus tuvinieki apbedījuši privātajās kapsētās.

Tādējādi zemestrīces upuru skaits gandrīz pielīdzinājies 2004.gada cunami bojāgājušo skaitam Dienvidaustrumu Āzijā. Toreiz milzīgais vilnis, ko izraisīja zemūdens zemestrīce Indijas okeānā, izpostīja Indonēzijas, Šrilankas, Indijas, Taizemes un citu reģiona valstu piekrastes, un tajā gāja bojā aptuveni 240 000 cilvēku.

Vairāk nekā septiņas balles stiprā zemestrīce Haiti 2010.gada 12.janvārī bija vispostošākā šajā reģionā visā novērojumu vēsturē. Valsts galvaspilsēta Portoprensa tika faktiski izpostīta, bez pajumtes palika no 1,5 līdz diviem miljoniem Haiti iedzīvotāju. Daudzas valstis un starptautiskās organizācijas sniedz palīdzību Haiti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu