Pieminēs Austru Skujiņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no personīgā arhīva

Pieminot Austru Skujiņu viņas dzimšanas dienā, 10.februārī plkst. 16 Raiņa un Aspazijas mājā (Rīgā, Baznīcas ielā 30) notiks literārs sarīkojums "Gribu laimes ilūzijas burt...", kurā piedalīsies literāte Māra Celle, Austras Skujiņas māsas - dzejnieces Rūtas Skujiņas - meita, Latvijas Avīzes žurnālists Andris Tiļļa, aktieris Rolands Zagorskis un muzeja galvenais speciālists Jānis Zālītis.

Dzejnieces Austras Skujiņas (1909 - 1932) mūžs traģiski aprāvās jau agrā jaunībā - 23 gadu vecumā, un dzīves laikā viņai tā arī nebija lemts pieredzēt savu darbu apkopoju grāmatā - neliels krājumiņš ar nepretenciozu nosaukumu "Dzejas" nāca klajā tikai pēc Austras Skujiņas nāves. Tomēr - gluži vai paradoksālā kārtā - interese par dzejnieces traģiski romantisko personību un emocionāli tik uzrunājošo, "mūžības piestrāvoto" dzeju radusi atbalsi arvien jaunās lasītāju paaudzēs, jaunos viņas darbu, dažādos piemiņas krājumu izdevumos, jaunās dzejas izrādēs, jaunās melodijās.

"Man ir skaista istaba ar gaišu, lielu logu saulē, un Rīga naktīs guļ pie kājām. Man ir dīvāns, japāņu spuldzes aizsargs, Aleksandra Bloka dzejas un sarkanas tulpes, neskatoties uz drausmīgo salu. Brīžiem ir bezgala laba sajūta un citreiz - nāves skumjas. Un tā es svārstos starp šim divām galējībām," 1931. gada ziemā Austra raksta vēstulē māsai.

Skanēs dziesmas ar Austras Skujiņas vārdiem, būs apskatāma dzejnieces piemiņas lietu ekspresizstāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu