Sāk izmeklēšanu par «okupantu autoparku»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.latviesilatvija.com

«Okupantu autoparks» – šāds nosaukums dots vairākās mājaslapās nelikumīgi pieejamai informācijai par autovadītājiem, uz kuru automašīnām redzams Krievijas valsts ģerbonis vai karogs. Datu valsts inspekcija ir sākusi mājaslapu izveidotāju meklēšanu.

Papildināts ar Raivja Dzintara («Visu Latvijai!») komentāru

Mājaslapās latviesilatvijai.com, kā arī latvietis.com un latvietis.lv publicēti auto īpašnieku personas kodi, adreses un mašīnu fotogrāfijas, kas ir pretrunā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

Kā sarunā ar TVNET atklāj Datu valsts inspekcijas direktore Signe Plūmiņa, šobrīd ir sākta izmeklēšana, lai atrastu vainīgās personas un novērstu nelikumīgo personas datu izplatīšanu.

«Tā kā informācija tajās ir vienāda, iespējams, mēs varam runāt par vienu un to pašu autoru,» norāda Plūmiņa. Precīzākas ziņas par cilvēkiem, kuri ievietojuši informāciju, viņa sniegt atsakās, taču norāda, ka šajā lietā iezīmējusies lielāka skaidrība par iespējamajiem mājaslapas veidotājiem.

Kā ziņo laikraksts «Telegraf», pēc viņu rīcībā esošās neoficiālās informācijas, mājaslapas izveidotāji ir personas, kas saistītas ar partiju «Visu Latvijai!». Plūmiņa gan izskanējušo versiju ne apstiprina, ne arī noliedz.

Ņemot vērā datu aizsardzības likumu, DVI šobrīd strādā pie tā, lai dati šajās mājaslapās tiktu bloķēti. «Mēs pieprasīsim šo lapu slēgšanu, taču viena no tām ir reģistrēta ASV un tas prasīs kādu laiku,» teic Plūmiņa.

«Šiem cilvēkiem saistībā ar Datu valsts inspekcijas darbībām būs administratīvā atbildība – fiziskai personai no 50 līdz 400 latiem, bet juridiskām no 1000 līdz 8000 latiem.»

Personas, kuru vārdi un uzvārdi minēti šajā sarakstā, DVI direktore aicina vērsties ar iesniegumu, kura veidlapa ir pieejama inspekcijas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu