Ēģiptes futbolisti dzimtenē tiek sagaidīti kā varoņi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks savas valsts futbolistus pirmdien pēc atgriešanās no Āfrikas Nāciju kausa izcīņas nosaucis par varoņiem.

Jau ziņots, ka ēģiptieši svētdien finālspēlē ar rezultātu 1:0 pārspēja Ganu, triumfējot trešo reizi pēc kārtas.

Mubaraks lidostā pēc valstsvienības ierašanās personīgi sveica komandas treneri Hasanu Šahatu un katru futbolistu. Sagaidīšanu translēja valsts televīzija.

Tāpat izlasi sveica valsts premjerministrs Ahmads Nazifs, Mubaraka dēli un tūkstošiem saviļņotu fani no kuriem daudzi lidostā pavadīja visu nakti.

Uzvaru Ēģiptei finālspēlē nodrošināja tās rezultatīvākā spēlētāja Mohameda Nagija precīzs sitiens 85.minūtē. Visā turnīrā viņš izpildīja septiņus precīzus sitienus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju. Ēģipte kļuvusi par pirmo valsti, kas Āfrikas Nāciju kausā uzvarējusi trīs reizes pēc kārtas.

Ēģiptes prese pirmdien triumfu turnīrā sauc par "nopelnītu" un "vēsturisku". Jau ziņots, ka Ēģipte nespēja kvalificēties 2010.gada Pasaules kausa finālturnīram, pārspēlē piekāpjoties Alžīrijai.

"Ēģiptieši - Āfrikas karaļi septīto reizi," vēsta laikraksts "Al-Ahram", nosaucot panākumu par bezprecedenta un lieliskāko futbola vēsturē.

"Nacionālā valstsvienība pieveica tos, kas kvalificējās Pasaules kausam," laikraksts atgādināja par Nāciju kausā izcīnītām uzvarām pār Alžīriju, Kamerūnu un Nigēriju, kā arī triumfa finālspēlē pār Ganu. "Eksperti nekļūdījās, sakot, ka turnīrā pietrūks tādas lieliskas komandas kā Faraoni, kuriem bija jābūt starp tām komandām, kas startēs DĀR."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu