Aizdomās par bērnu tirdzniecību Haiti aizturēti desmit amerikāņi (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aizdomās par bērnu tirdzniecības mēģinājumu Haiti policija aizturējusi desmit ASV pilsoņus, kuri centās no valsts izvest 31 bērnu, sestdien informēja Haiti sociālo lietu ministrs Īvs Kristalāns.

Kā norādīja ministrs, policija aizturējusi piecus vīriešus un piecas sievietes ar ASV pasēm, kā arī divus haitiešus, kuri ar bērniem piektdienas vakarā mēģināja šķērsot Dominikānas Republikas robežu.

"Tā ir nolaupīšana, nevis adopcija," uzsvēra Kristalāns.

Viņš piebilda, ka nevienam no aizturētajiem nav bijuši nepieciešamie dokumenti, lai izvestu bērnus no Haiti.

"Lai bērnu izvestu no valsts, nepieciešama ministrijas atļauja," paskaidroja amatpersona.

Pēc ministra rīcībā esošās informācijas, bērni bijuši vecumā no diviem mēnešiem līdz 12 gadiem un nākuši no dažādiem valsts apgabaliem.

ASV vēstniecība notikušo vēl nav komentējusi.

Taču, kā televīzijas kanālam NBC norādīja kāda aizturētā amerikāņa tuvinieki, viņuprāt, noticis pārpratums, jo visi arestētie pārstāvējuši kādu labdarības organizāciju.

Par neapmierinošo drošības situāciju katastrofas izpostītajā valstī trešdien brīdināja arī ANO augstā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navi Pilaja, norādot, ka zemestrīces izraisīto apjukumu savu nelietīgo nolūku īstenošanai varētu izmantot noziedznieku grupējumi un bērnu tirdzniecībā iesaistītie.

Varasiestādes paudušas bažas, ka arī oficiālās adopcijas aģentūras varētu no Haiti aizvest bērnus, kuru vecāku bojāeja vēl nav oficiāli apstiprināta.

Kā jau vairākkārt ziņots, pēc aptuvenām aplēsēm, 12.janvāra septiņas balles stiprajā zemestrīcē Haiti dzīvības zaudējuši 170 000 cilvēku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu