Kafijas pauzes un atpūta uzlabo atmiņu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/j a r r o d

Kā apgalvo zinātnieki, jaunāko pētījumu rezultāti liecina, ka atpūtas pauze pēc mācīšanās, gluži tāpat kā nosnaušanās, ļauj cilvēkam jauniegūto informāciju labāk iegaumēt un atcerēties.

Ņujorkas Universitātes pētījumu rezultāti, kas publicēti izdevumā «Neuron», ļauj mums citādāk paskatīties uz to, kā darbojas cilvēka atmiņa.

Aplūkojot dažādas smadzeņu daļas, zinātnieki atklāja, ka kafijas vai tējas pauze pēc lekcijas cilvēkam tik tiešām palīdz labāk apstrādāt iegūto informāciju.

Daļai dalībnieku tika sniegta noteikta informācija, bet tad ļauts atpūsties un domāt par pilnīgi ko citu. Vēl citai daļai pētījuma dalībnieku tika liegta iespēja atvilkt elpu. Eksperimentā iesaistītie nezināja, ka vēlāk tiem tiks prasīts atcerēties iepriekš iegūto informāciju.

Kā noskaidrots, cilvēkam atpūšoties, smadzenes turpināja darboties tādā pašā intensitātē, kā apgūstot jauno informāciju. Tas nozīmē, ka smadzenes apstrādā jaunuzņemtu informāciju daudz ilgāk, nekā mums liekas. Jo ilgāk atpūtīsimies, jo labāk atcerēsimies iemācīto.

Zinātnieki atklāja, ka cilvēka atmiņā informācija saglabājas vienu dienu, pēc kuras naktī smadzenes pārvēršas par tādu kā redaktoru, kas sakārto informāciju pa plauktiņiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu