Rīdziniekiem iebildumi pret miljardu vērto Ziemeļu tiltu (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Ziemeļu transporta koridora otrā posma risinājums visvairāk ietekmēs galvaspilsētas iedzīvotāju ikdienu un izraisījis visasākos iebildumus, taču šodien Rīgas dome (RD) noslēdz šā projekta sabiedrisko apspriešanu, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Tiek apgalvots, ka tas būtiski atrisinās satiksmes problēmas pilsētas centrā un veicinās ne tikai ostas, bet visas Rīgas ziemeļu daļas attīstību. Šobrīd jau ir aplūkojamas skices, kurās nojaušams, kas būs Rīgas Ziemeļu transporta koridors – četros posmos sadalīta transporta maģistrāle. Kopējais transporta koridora garums varētu sasniegt pat 30 kilometrus. Vissarežģītākais posms ir otrais, jo vistiešāk ietekmēs Rīgas un rīdzinieku ikdienu.

Rīdzinieki visvairāk pārmet, ka, plānojot jauno maģistrāli, galvenokārt esot domāts par tiem, kas vedīs kravas uz ostu. Neesot skaidrs, cik tīrs vēlāk būs gaiss, kāds būs trokšņu līmenis. Vēl mazāk skaidrības, kas notiks ar tiem namiem, kas atradīsies transporta koridora tuvumā, kādu iespaidu uz tiem atstās pāļu dzīšana, kad taps estakāde. Daudzus cilvēkus nepametot sajūta, ka projekta apspriešanai ir nulles vērtība.

Jau zināms, ka Ziemeļu transporta koridors izmaksās ap miljardu latu.


Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu