Dienvidu tiltu varētu iesaldēt (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Dienvidu tilta" celtniecībai varētu pietrūkt līdzekļu. Ar pašlaik piešķirtajiem līdzekļiem no Rīgas domes budžeta investīciju sadaļas varētu pietikt tikai līdz marta vidum, laikrakstam "Neatkarīgā" atzinis viens no būvniekiem – SIA Rīgas tilti ģenerāldirektors Albins Jasaitis.

Lai tilta celtniecības trešo kārtu varētu turpināt plānotajā apjomā, vajadzētu 10 miljonus latu. Šāda summa tika pieprasīta, taču 2010. gada budžetā piešķirti tikai 1,26 miljoni latu. Ja budžeta grozījumos šogad netiks paredzēti papildu līdzekļi, tad būvniecība būs jāpārtrauc līdz nākamajam gadam.

Tomēr speciālisti vērtē, ka celtniecības apturēšana izraisīs dramatiskas sekas. Tilta celtniecības trešajā kārtā plānots izbūvēt autoceļu no Vienības gatves līdz Bauskas ielai, izveidojot divu līmeņu krustojumus ar Ziepniekkalna un Bauskas ielu. Kā laikrakstam atzinis Jasaitis, iesāktie darbi ir izpildīti jau par 36%

Pēc viņa stāstītā, problēmas varētu rasties, ja pārtrauktu ūdens līmeņa pazemināšanas darbus. Tādā gadījumā būvobjekts applūstu un tur tiktu sanestas smiltis, jo celtniecības vietā ir augsts gruntsūdeņu līmenis. Viņš norādīja, ka vismaz līdz zināmai kondīcijai jāpadara jau iesāktais, lai vēlāk nevajadzētu veikt papildu darbus, piemēram, zemes atrakšanu vai armatūras tīrīšanu, kas būtu arī papildu izmaksas.

Viņš uzskata, ka ar šogad piešķirtajiem līdzekļiem nepietiek, lai darbus pabeigtu. Šo līdzekļu nepietiks arī, ja iekonservētu būvobjektu.

Jau vēstīts, ka  saskaņā ar līgumu starp Rīgas domes Satiksmes departamentu un AS "Dienvidu tilts" jaunā maģistrālā transporta mezgla būvniecība Daugavas kreisajā krastā ir jāpabeidz 2012.gadā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu