Zatlers dosies uz prestižo Davosas forumu (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

No šodienas līdz 31.janvārim Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies prestižajā Davosas forumā Šveicē, kur piedalīsies vairākās diskusijās gan par pārbaudījumiem ekonomikā, gan Eiropas globālo lomu, gan reģiona nākotnes vērtībām.

Šogad Davosas forums svin 40.gadadienu, un tā diskusijas pārsvarā veltītas situācijas pasaulē uzlabošanai, informēja Prezidenta preses dienestā.

Foruma laikā Zatlers piedalīsies vienā no galvenajām paneļdiskusijām "Pārdomājot eirozonu", kurā kopā ar Polijas prezidentu, Eiropas Centrālās bankas prezidentu un Spānijas, Grieķijas, Nīderlandes un Beļģijas premjeriem valsts pirmā persona diskutēs par straujo Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu budžeta deficītu pieaugumu 2010.gadā.

Tāpat tiks debatēts par ES iespējām sabalansēt publiskos tēriņus un vienlaicīgi saglabāt ekonomiskās atveseļošanās kursu. Diskusiju vadīs "Chatham House" direktors Robins Niblets.

Diskusijā "Eiropas loma uz globālās skatuves" kopā ar līdzšinējo ES komisāri Benitu Ferero-Valdneri, jauno ES augsto pārstāvi ārlietās Keterinu Eštoni, Beļģijas premjera vietnieku, Polijas ārlietu ministru un Krievijas ekonomiskās attīstības ministri Zatlers vērtēs Eiropas iespējas stiprināt līdera pozīciju dažādos globālajos jautājumos, piemēram, klimata pārmaiņās, starptautiskajā drošībā un starptautiskajā tirdzniecībā.

Savukārt foruma seminārā "Pagātnes mācības, lai pārveidotu nākotnes vērtības" Valsts prezidents kā viens no diskusijas līderiem spriedīs, kādas varētu būt jaunās vērtības un mērķi, lai īstenotu nabadzības samazināšanos, ilgtspējīgas ekonomikas attīstību, cilvēkdrošību un citus jautājumus.

Prezidenta preses dienests arī norāda: tā kā Davosas foruma laikā Zatleram būs iespēja tikties ar citu valstu vadītājiem, uzņēmējiem, starptautisko mediju pārstāvjiem un viedokļu veidotājiem, tad valsts pirmā persona izmantos šo iespēju, lai pārrunātu globālās ekonomiskās krīzes radītās sekas un skaidrotu Latvijas situāciju.

Pagaidām gan netiek atklāts, kādas divpusējās tikšanās Zatleram plānotas vizītes laikā.

Kopā ar Valsts prezidentu uz forumu dosies arī viņa kundze Lilita Zatlere. Arī viņa piedalīsies dažādās diskusijās, piemēram, par hroniskajām slimībām, par pārapdzīvotību un humāno palīdzību dabas katastrofu zonās u.tml.

Šogad pasaules ekonomikas forumā Davosā piedalīsies 2500 dalībnieki, no kuriem vairāk nekā puse pārstāvēs uzņēmējdarbības aprindas.

Valsts pirmās personas un viņu pavadošās delegācijas došanās uz Šveici šogad varētu izmaksāt aptuveni 7317 latus.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu