Pētera Vaska fonds aicina uz koncertu Mazajā Mežotnes pilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

11. augustā Mazajā Mežotnes pilī izskanēs par labu tradīciju kļuvušais Vaska fonda rīkotais koncerts «Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne», un tajā latviešu komponistu vokālās mūzikas jaundarbus, ko pasūtinājis Vaska fonds, un kamermūzikas pērles atskaņos Latvijas Nacionālās operas soliste Evija Martinsone (soprāns), lieliskā pianiste Agnese Egliņa un LNSO klarnetists un diriģents Guntis Kuzma.

Šajā vasaras vakarā Vaska fonda svarīgākajā notikumā skanēs Mārītes Dombrovskas skaņdarbs «Vasaras nakts» ar Rūdolfa Blaumaņa tekstu, Pētera Barisona dziesmas «Aicinājums» (Jāņa Ziemeļnieka vārdi) un «Rokas» (Kārļa Skalbes vārdi), Imanta Zemzara skaņdarbs «Balss» klarnetei solo, Pētera Vaska «Trīs skaņdarbi klavierēm un klarnetei», Jāzepa Mediņa «Sapņojums» soprānam, klarnetei un klavierēm, Emīla Dārziņa solodziesmas «Mana laime», «Vēl tu rozes plūc», «Kā zagšus» u.c., Jāņa Mediņa «Ziedu svētki» (klavierēm solo). Pirmatskaņojumu piedzīvos arī Pētera Vaska fonda pasūtinājuma darbi: Georga Pelēča skaņdarbs «Ne gudrība, ne dusmas nenāk prātā» (septiņi Knuta Skujenieka dzejoļi soprānam, klarnetei un klavierēm) un Evijas Skuķes «Mākoņaitiņa» (Māras Cielēnas vārdi).

«Pirms neilga laika bija Dziesmu svētki – lielais ugunskurs, kas dzirksteļoja pa visu Latviju. Viens mazs ugunskurs 11. augustā dzirksteļos arī Mazajā Mežotnē, Lielupes krastā,» tā komponists Pēteris Vasks.

Koncerta sākums – plkst.19.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu