Kanādā notiks starptautiska konference Haiti atjaunošanai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Haiti zemestrīcē bojāgājušo skaits pārsniedzis 150 tūkstošus. Turklāt tas ir tikai galvaspilsētas Portoprensas apkārtnē vien.

Vakar Haiti vadība deva pavēli glābšanas darbus valstī pārtraukt, lai tādējādi vairāk koncentrētos uz palīdzības sniegšanu izdzīvojušajiem un humānās palīdzības izplatīšanu.

Vakar dažas stundas pirms pavēles par glābšanas pārtraukšanu izdevās izglābt kādu vīrieti, kurš drupās kāda veikala telpās bija pavadījis 11 dienas. Visu šo ilgo laiku viņš pamanījās izdzīvot, pārtiekot no "Coca Cola" un saldumiem.

Haiti joprojām vislielākās raizes sagādā pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču trūkums. Bez pajumtes palikuši aptuveni pusotrs miljons cilvēku. Vakar daudzviet Haiti notika piemiņas dievkalpojumi, lai atcerētos bojāgājušos un aizlūgtu par tiem desmitiem tūkstošu, kuriem steidzami nepieciešama pajumte un pārtika.

Šodien Kanādas pilsētā Monreālā notiks Haiti atjaunošanai veltīta starptautiska konference. Konferences iniciatores ir Francija un ASV, kuras Haiti līdz šim sniegušas vislielāko finansiālo palīdzību. ASV konferencē pārstāvēs Valsts sekretāre Hilarija Klintone. Tāpat ieradīsies Eiropas Savienības, Pasaules Bankas, Starptautiskā valūtas fonda un daudzu pasaules valstu delegācijas.

Francijas pārstāvji pirms konferences pauduši, ka valstu un organizāciju mērķis nebūs vien saziedot naudu, bet arī lemt par to, kā Haiti atjaunot un uzlabot valsts pārvaldi. Haiti ilgus gadus uzskatīta par nabadzīgāko valsti Rietumu puslodē, to ilgstoši nomocījusi arī korupcija un politiskā nestabilitāte. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu