Mūrniece draudu dēļ prasa pastiprināt sev apsardzi (552)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) lūgusi sev pastiprināt apsardzi. Kā TVNET informēja pati Mūrniece, viņa saņēmusi e-pasta vēstuli ar draudiem, kā arī novērojusi, ka tagadējais Neatkarīgās policistu arodbiedrības pārstāvis Andrejs Melnalksnis pie skolas fotografē viņas bērnus. Savukārt bērnu fotografētājs TVNET atklāja - tā rīkojies tāpēc, ka ministres bērni uz darbu vesti ar dienesta auto.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

(Papildināta no 6.rindkopas)

"Šodien aizbraucu pakaļ bērniem uz skolu, un pie tās stāvēja bijušais policijas darbinieks Andrejs Melnalksnis un, kad mani bērni iznāca no skolas, fotografēja viņus," sarunā ar TVNET stāsta Mūrniece.

"Kontekstā ar to, ka vakar es saņēmu draudu e-pastu, kurā solīja mani nogalināt, domāju, ka šie gadījumi ir vistiešākajā veidā saistīti, un informēju Drošības policiju, jo uzskatu, ka tas apdraud manu bērnu drošību," viņa stāsta.

"Tas nozīmē, ka viņš jau ilgstošu laiku ir uzturējies tajā vietā un diezgan precīzi zināja, kuri ir mani bērni. Taču ar kādiem mērķiem viņš viņus fotografēja, es nezinu," piebilst iekšlietu ministre.

Runājot par vakar saņemtajām draudu vēstulēm uz e-pastu, Mūrniece nevēlējās atklāt ko vairāk, norādot, ka "tur bija sarakstītas diezgan lielas rupjības, kuras es tagad nevēlētos atkārtot."

Melnalksnis: tā bija sagadīšanās

TVNET sazinājās ar Andreju Melnalksni, kurš noraidīja Mūrnieces izteiktos pārmetumus un noliedza, ka viņš ir saistīts ar elektroniskā pasta draudu vēstuli."Es fotografēju Mūrnieces dienesta auto, nevis bērnus. Baložu iedzīvotāji novērojuši, ka katru dienu ministres dienesta mašīna tiek izmantota personīgām vajadzībām."

"Visi runā par dienesta mašīnu izmantošanu. Pati ministre savulaik saistībā ar šo jautājumu veica izmeklēšanu bijušam Interpola priekšniekam Jurim Jasinkēvičam. Bet tajā pašā laikā no Čiekurkalna uz Baložiem, iespējams, katru dienu tiek dzīta dienesta mašīna, lai vestu uz mājām. Politiķiem vajadzētu izvērtēt ministres rīcību un paust savu attieksmi, jo viņas darbība, nosaucot mani par apdraudētāju, ir arodbiedrības tēla graušana un vajāšana. Citādāk to izskaidrot nevar."

Atbildot uz jautājumu, kāpēc tieši viņš veicis fotografēšanu, Melnalksnis norādīja, ka tā bijusi sagadīšanās: "Es devos uz veikalu "IKI", jo tur bija atlaides virtuves katliem, un to ieraudzīju."

Mūrniece: Melnalksnis mēģina glābties

TVNET atkārtoti sazinājās ar iekšlietu ministri. "Tā kā biju klāt un redzēju, ko viņš fotografē, es varu apliecināt, ka tie bija mani bērni," teic Mūrniece. "Šobrīd viņam to nav izdevīgi teikt, jo Melnalkšņa kungs ir pārkāpis likumu. Viņš mēģina glābties, bet Drošības policija pārbaudīs – kas bija, kā bija un ko viņš tur darīja. Tad viņš varēs atbildēt, ko tieši darījis – tā bija pirmā reize vai arī viņš tur uzturas katru dienu un izseko manus bērnus regulāri."

"Bērni ar manu dienesta auto mājās vesti netiek nekad. Es viņus vedu tikai uz skolu tad, kad man tas ir pa ceļam uz darbu. Dažreiz tas ir septiņos, citreiz pusseptiņos – atkarībā no tā, kad sākas mans darbs. [..] Šodien braucu mājās no darba un tieši tāpat pa ceļam aizvedu arī bērnus," – tā Linda Mūrniece.

Komentāri (552)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu