Objektu izrāde "Vasaras sala"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

3. februārī Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos jauna radošās apvienības “Nomadi” objektu izrāde “Vasaras sala”.

Brīdī, kad tumšā, aukstā un sniegotā ziema liekas jau mazliet par ilgu, radošā apvienība “Nomadi” – Mārtiņš Eihe, Juta Vanaga, Kristīne Vītola un Krista Burāne - piedāvā atcerēties bērnības vasaras sauli, brīvdienas pie jūras, klejojumus mežā un piedzīvojumus, kas saistīti ar pasaules un dabas iepazīšanu.

Izrāde veidota, iedvesmojoties no Tūves Jansones “Vasaras grāmatas”, kurā ar apbrīnojamu vieglumu un smeldzi tiek stāstīts par piecgadīgas meitenes un viņas vecāsmammas kopīgi pavadīto vasaru uz nelielas salas. Katra diena viņas tuvina vienu otrai un izpratnei par pasauli un tās kārtību.

Radošā komanda izrādes mēģinājumus sāka ar klejojumiem gar jūru, meklējot izskalotus priekšmetus, ar kuru palīdzību šobrīd tiek veidota sala, uz kuras dzīvo maza meitene, viņas vecāmamma un mūžam aizņemtais tētis. Viņu dzīves rit paralēli salas dzīvei, kurā ir sava vieta gan spoku mežam, gan zemūdens pasaulei, dažādiem dzīvniekiem un putniem, mierīgiem sapņiem par lielām pilsētām un vētrai, kas atnāk, lai atkal aizietu.

Izrādes veidotāji stāsta, ka šis darbs veltīts tiem pieaugušajiem un bērniem, kuriem patīk vērot un saskatīt lietu dažādību, ieraudzīt pasaulē neparasto. Mārtiņš Eihe topošo izrādi apraksta kā ekoloģisku meditāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu