Dome taupības dēļ pāriet uz četru dienu darba nedēļu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Lai samazinātu pašvaldības izdevumus, Jelgavas pilsētas dome turpmāk strādās tikai četras dienas nedēļā un nepilns darba laiks no februāra tiks noteiks arī pašvaldības padotības iestādēs, «Ziņām» apstiprināja domē.

Šogad nav paredzēts darbiniekus sūtīt bezalgas atvaļinājumos, kas kā taupības līdzeklis Jelgavas pašvaldībā tika ieviests pagājušā gada otrajā pusē. Jau ziņots, ka sešu mēnešu laikā visiem domes un tās padotībā esošo iestāžu un aģentūru darbiniekiem bija jāizņem četru nedēļu ilgs bezalgas atvaļinājums.

Saskaņā ar pašvaldības izpilddirektores Irēnas Škutānes rīkojumu Jelgavas dome no februāra strādās no pirmdienas līdz ceturtdienai, bet piektdienas, sestdienas un svētdienas būs brīvdienas, skaidroja pašvaldības preses sekretāre Egita Veinberga. Padotības iestādēm savs nepilnais darbalaiks jānosaka pašām.

Pagaidām nav zināms, cik daudz pašvaldības budžetā šādā veidā tiks ietaupīts. Pērn uz pusgadu plānojot bezalgas atvaļinājumus, dome plānoja gandrīz miljonu latu lielu ietaupījumu darba algu fondā. Paredzams, ka šogad tas būs lielāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu